2024. 04. 29. Péter napja van

Népzenész és népdalénekes minősítő verseny

Népzenész és népdalénekes minősítő verseny

2024. március 21-én tartották a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban a XXIII. Országos Rajeczky Benjamin gregorián- és népdalének-, népi hangszeres versenyt. Iskolánkat négy produkció képviselte, a felkészülést Tulipán Zsombor és Némethné Bakonyi Erika tanárok és Balogh Zita, a Dalfonó énekegyüttes vezetője segítette. Az alábbi eredmények születtek: Piukovits Bátor kavalon játszott, arany minősítést kapott; a 'Szederinda' lányok - Dobi Cecília, Kardeván-Lapis Ilona, Szabó Sára - tardoskeddi énekeket fújtak, ezüstösen csillogtak; Makai Borbála kalotaszegi hajnalikkal elnyerte mindhárom zsűritag elismerését, kiemelt arany minősítést kapott; a Tűzlángja Trió - Kardeván-Lapis Emma, Kiss Emese, Makai Borbála - széki dalokkal aranyosat énekelt. Képek a Galériában. 

A szakmai zsűri: Sebő Ferenc, Juhász Katalin és Bolyki Sára voltak. Nagyszerű és hasznos élmény volt mindnyájunk számára, hogy az eredményhirdetést követően lehetővé tették, hogy minden versenyző személyesen kérdezhessen tőlük. Köszönjük a lehetőséget, és hálásan köszönjük a Hajnalcsillag Alapítványnak, hogy a hosszú program alatt az étkezésünket támogatta. Némethné Bakonyi Erika

Piukovits Bátor (hangszeres szóló, kaval): Nagyon szépen, precízen játszik, még a tanulási fázisban van, de ígéretes, tehetséges. A tempót tartja, zeneileg, technikailag rendben van. Hallatszik, hogy hamarosan igazi muzsikus lesz.

Makai Borbála (szóló ének): Nagyon szívhez szóló, jó összeállítást énekelt. Szépen, finom hajlításokat használt, dőlt belőle az ének, az érzelem. A legjobb szólista produkció volt.

Szederinda lányok (csoportos ének): A legkisebbek voltak, szép viseletben, természetesek. Az összeállítás tökéletes volt. A tempók, a lüktetés nagyon szépen együtt szólt.

Tűzlángja trió (csoportos ének): Jó összeállítás volt, de nem illett bele az utolsó menyasszonykísérő dallam. A három különböző hangszín nagyon szépen szólt együtt, kiegészíteték egymást. Szívből és nem felmondásból énekeltek, jó tempókkal, lüktetéssel.

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások