2022. 09. 28. Vencel napja van
1-10 megjelenítése a(z) 43 elemből.
Keresd a békét és járj a nyomában!

Keresd a békét és járj a nyomában!

2022. 09. 27.

Amikor nagyobb erőt kell legyőznünk, nagyobb erőfeszítést kell tennünk. Amikor az imádság a gondolatok fölé emelkedik, hang és mozdulat, ének és lépés válik belőle. Már nem elég a szó, amikor már böjt és virrasztás, lemondás és testi erőfeszítés kell. Az egész ember imádkozik - ez a zarándoklat. Induljunk békével, együtt, szívünk békéjéért, a válságoktól rémült világ békéjéért, Krisztus nevében!

Találkozunk 2022. október 8-án az iskola parkolójában, indulás reggel 8 órakor. Felszerelés: imádságos lélek, figyelem és kényelmes túracipő, a hátizsákodban enni- és innivaló, esőkabát, hazaútra pénz. Érkezés Esztergomba kb. 17 órára, a Ferences templomhoz (Bottyán János u. 10.), ahol záró szentmisével ünnepeljük Magyarok Nagyasszonyát, a Béke Királynőjét. Hazautazás egyénileg, busszal vagy vonattal. Ha kérdésed van, kérdezd Márti nénit személyesen vagy levélben (ujhazy.marta@paduai.hu).

Részletek > > >

Jöjj, Szentlélek Úristen!

Jöjj, Szentlélek Úristen!

2022. 09. 02.

Szeptember 1-jén iskolai körben hívtuk segítségül az évkezdéshez és egész éves munkánkhoz a Szentlelket, befogadva iskolánk közösségébe az elsősöket, új és visszatérő tanárainkat, munkatársainkat. Majd másnap Székesfehérváron, az egyházmegye összes intézményével együtt hallgattuk meg püspök atya imádságra buzdító szavait, és kértük a kitartás és hűség ajándékát a hétszeresen Ajándékozótól. Kérjük minden napunkra ezt az áldást! Induljunk békével - Krisztus nevében!

Részletek > > >

Tanári kirándulás - Szentendre

Tanári kirándulás - Szentendre

2022. 08. 26.

Mielőtt valaki nagy fába vágja a fejszéjét, összeszedi a gondolatait, erejét, felméri céljait és lehetőségeit. Mi, tanárok is ezt tettük: megkerestük Szabolcs atya gondolatai mentén szabadságunk erőforrásait, együtt imádkoztunk tanári közösségünkért, iskolánkért. Egy a rendszerváltozáshoz képest régi, de sok tekintetben új egyházi iskolában, a Szentendrei Ferences Gimnáziumban gyűjtöttünk új élményeket, ismertük meg az iskola történetét...

Részletek > > >

Veni, Sancte Spiritus!

Veni, Sancte Spiritus!

2022. 06. 03.

A Pünkösd előtti pénteken iskolánk apraja és nagyja - lélekben a Csíksomlyóra zarádokoló nagyobbakkal együtt - elindult a hegyre. A trianoni megemlékezés szavaival és dallamaival, az iskolazászlót és a nemzeti lobogót követve emeltük fel szívünket Krisztus felé. Fantasztikus volt megtapasztalni, hogy több száz fiatal képes csendben készülni, magába nézni és a Lélek számára nyitottá válni. A kilátó alatt a nagyobbak megrajzolta galambot a kisebbek színezték ki, és így énekeltük: Jöjj, Szentlélek Úristen! Az élőkép után az iskola egész közösségért mutatott be szentmisét Szabolcs atya. 

Hála legyen Istennek a szép időért, és a Lélek ajándékaiért! 

Részletek > > >

Nemzetiségi Nap 2022

Nemzetiségi Nap 2022

2022. 05. 31.

Május 19-én ismét megrendezték a nemzetiségi napot a Páduai Szent Antal Általános Iskola alsósai számára. Az első két órában a Piliscsabán élő négy nemzetiség életmódjával, meséivel, játékaival, énekeivel és öltözékével ismerkedhettek meg a gyerekek a tantermekben, ezt követte az aulában a gálaműsor, ahol a nemzetiségek zenéjéből és táncából kaphattak ízelítőt a diákok. Berthóty László igazgató bevezető szavai után

Részletek > > >

Páduai Szent Antal Kilenced, azaz 'novena'

Páduai Szent Antal Kilenced, azaz 'novena'

2022. 05. 26.

Iskolánk közössége együtt készül névadónk ünnepére. Ezért hozzá csatlakozunk, mellé szegődünk imáinkkal is május 30-ával kezdődően, kilenc tanítási napon át. Élvezzük baráti közbenjárását, és erősítsük meg kapcsolatunkat Krisztussal az ő példája nyomán!

Az imádságos füzet a Részletekben érhető el.

 

Részletek > > >

Zarándoklat Passauba

Zarándoklat Passauba

2022. 05. 10.

A pandémia miatti két év kényszerű szünet után, idén ismét elutazhattunk a bajorországi Passau városába, hogy tiszteletünket tehessük a magyar Szent Család tagja, Boldog Gizella sírjánál. Ebben az évben 13 iskolánk 35 tanulója képviselhette a Székesfehérvári Egyházmegyét.

Részletek > > >

Varró Dani nálunk!

Varró Dani nálunk!

2022. 05. 03.

Május 2-án a két harmadikos osztálynak sikerült túljutnia a Maszathegyen Varró Dani költővel. Dani mesélt nekünk arról,

Részletek > > >

Szent Miklós püspök a Páduaiban

Szent Miklós püspök a Páduaiban

2021. 12. 08.

Myrai Szent Miklós püspök - mennyei születésnapjának 1678. évfordulóján - rövid látogatásra iskolánkba érkezett. Miután megtekintette a 2. a osztály kedves, erdei hangulatú, zenés-énekes műsorát, amelynek címe Mikulás az állatok között, meglepetés ajándékait átadva ismét útrakelt. A diákság, mint ahogy érkeztekor énekkel fogadta, távoztakor is énekkel tartóztatta. A püspök atya keveset szólt, de azt lelkünkre kötötte, hogy

Részletek > > >

Ádventi udvar  Székesfehérváron

Ádventi udvar Székesfehérváron

2021. 11. 28.

2021. november 27-én, szombaton Székesfehérvárott jártunk a püspöki palota udvarán, az adventi gyertyagyújtáson. Mielőtt Spányi Antal megyéspüspök atya adventi készületre, ünnepre hangoló gondolatai elhangzottak, s az első gyertyát meggyújtotta, népzenész növendékeink, Nagy Emese, Szabadi Mercédesz, Polics Ábris és Simon Bendegúz, Halmos Attila tanár úr irányítása mellett ádámosi, ördöngösfüzesi és kalotaszegi magyar népzenét játszottak.

Részletek > > >

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások