2024. 06. 23. Zoltán napja van
1-10 megjelenítése a(z) 116 elemből.
András bácsi halálára

András bácsi halálára

2024. 06. 19.

Meghalt, de Krisztusban feltámad! 

Hosszú és küzdelmes betegség után,

2024. június 18-án visszaadta lelkét

a Teremtő Atyának

iskolánk volt igazgatója, tanára,

dr. Ujházy András.

Imádkozzunk lelki üdvéért és családjáért!

 

Miatyánk...

Adj, Uram, örök nyugodalmat Neki!

És az örök világosság fényeskedjék Neki!

Nyugodjék békében!

Ámen.

 

András gazdag életéért

a pilisvörösvári Nagyboldogasszony Plébániatemplomban

2024. július 3-án 9.30-kor kezdődő szentmisén

adhatunk hálát.

A temetés szűk családi körben történik.

Részletek > > >

Az Év Tanára 2024

Az Év Tanára 2024

2024. 06. 17.

Erdélyiné Bisztriczky Réka

Kiváló szakember, kiváló művész, kiváló tanár. Hihetetlen magas fokon tudott bánni a tanítványaival, akik közül sok volt a sajátos nevelési igényű gyermek. Át tudta adni az alkotás élményét. A termében mindig hihetetlenül jó hangulat volt hihetetlen fegyelem mellett. A gyerekek sokat tanultak a kerámiáról, rajzolásról, ez által önmagukról és fejlődtek a figyelem és fegyelem, az önbecsülés és önértékelés, ezáltal az önbizalom területén. Iskolánk kerámia, grafikai, művészeti tevékenységét rendkívüli módon fejlesztette kitartó, magas színvonalú oktatási, pedagógiai tevékenységével. Rendkívüli művész, hozzáértő tanár, pedagógus, emberséges ember, megértő kolléga. Sok-sok diákot sikeresen készített fel a pályára: keze alól 39 növendék került művészeti főiskolára, egyetemre, szakiskolába vagy rajzszakos gimnáziumba. Minden év végén áldozatos, hatalmas munkával a rengeteg tanítvány alkotását kiégette, elrendezte, nagyon magas színvonalú, igényes kiállítást létrehozva. Mosolygó, energikus személyisége feltöltötte a közelében lévő gyerekeket, felnőtteket. (A méltatás a művészeti iskola tanárainak ajánlásaiból íródott)

Részletek > > >

Névadónkat ünnepeltük

Névadónkat ünnepeltük

2024. 06. 14.

A mai napot iskolánk védőszentjének tiszteletére bemutatott szentmisével, az osztályok liliomaival díszített oltárnál kezdtük. Szabolcs atya beszédében Szent Antalt mint igehírdetőt állította elénk, akitől megtanulhatunk jól beszélni Istennel és egymással, ha a stílusban, a mértékben és a sorrendben egyaránt a jóra törekszünk. A mise végén Szentünk közbenjárásába ajánlottuk iskolánk közösségét, majd a hagyományos Szent Antal Akadémián...

Részletek > > >

"...el kéne indulni - zeneiskolába!"

"...el kéne indulni - zeneiskolába!"

2024. 06. 04.

Művészeti tanáraink és növendékeik a napokban kedvcsináló hangszerkóstolókkal járták be a környék iskoláit, vidáman hívogatva az érdeklődőket a jövő tanévre. Bemutatkozott az újra éledő magánének és az új ütő tanszak is, de a hallgatóság ismerkedett a hagyományos klasszikus és népi hangszerekkel, majd a táncosokkal is. Köszönjük minden kollégának és diáknak az érdekes és vidám hívogató programokat!    

Részletek > > >

Pecsétekért jutalom

Pecsétekért jutalom

2024. 05. 30.

A tanév kezdetén pecsétgyűjtő füzetet adtunk a hangversenyre járó növendékeknek. Június 14-én a művészeti iskola 17 órakor kezdődő koncert-tanévzáró ünnepélyén jutalmazzuk a legtöbb pecsétet szerzett tanulókat.

Június 3-7. között dobjátok be a névvel ellátott koncertlátogató füzetet a portán elhelyezett ládába!

Részletek > > >

Mesés palacsintanap

Mesés palacsintanap

2024. 05. 24.

Május 24-én, pénteken azok, akik mesefiguráknak öltöztek, egy nagy, zenés palacsintázásban vehettek részt. Köszönjük a DÖK-nek a szervezést, a szülőknek pedig a finom palacsintákat!

Részletek > > >

Zeneiskolai hírek

Zeneiskolai hírek

2024. 05. 10.

Iskolánkban 2024. szeptemberétől két új tanszak oktatása indul: MAGÁNÉNEK ÉS ÜTŐ! Bemutatkozó a Részletekben.

Június 8-án, szombaton, 9-12-ig az iskolában HANGSZERKÓSTOLÓ lesz, s a többi hangszer mellett ezekbe is lehetőség lesz  "belekóstolni".

Június 11-én, kedden és 12-én, szerdán, 15-18 óra között meghallgatás és jelentkezés lesz a művészeti iskola összes hangszerére.

Részletek > > >

Passauba zarándokoltunk

Passauba zarándokoltunk

2024. 05. 10.

2024. május 6 és 8  között - az idei évben immár 12. alkalommal - utazhattunk el Passauba, hogy részt vegyünk a Boldog Gizella tiszteletére tartott ünnepi szentmisén, egyben kérve közbenjárását hazánkra, szeretteinkre és a mindenki által vágyott békére az egész világon. Egyházmegyénk katolikus iskoláiból 35 gyermek és négy kísérő képviselte iskoláikat. Május 6-án, kora reggel indultunk...

Részletek > > >

Ballagás 2024

Ballagás 2024

2024. 05. 07.

Péntek délutánra virágba öltöztették a termeket és folyosókat, megírták a beszédeket és összekészítették a tarisznyákat – de mindennél fontosabb is történt: a végzősök a tréfás gyermekkor és a komoly felnőttlét határán számot vetettek itt töltött idejükkel és hálát adtak Istennek, hogy eljuthattak idáig. Az  iskolakápolnában mondott családias szentmisét követően elköszöntek tanáraiktól, a szerenádokról már jól ismert élő zeneszóval mondtak valete-t iskolájuknak és társaiknak, szalagot kötöttek az iskola zászlajára, végül az igazgatói, ballagtató, ballagó és osztályfőnöki búcsúszó után virágba és muzsikába borítva, gyökereiket nem felejtve és szárnyat bontva indultak az előttük álló pályák és feladatok felé. Isten áldjon Benneteket!

Fotók (Szabó Jánostól) a Galériában.

Részletek > > >

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások