2023. 02. 01. Ignác napja van
1-10 megjelenítése a(z) 54 elemből.
Páduai Bál 2023: Közösség - újratöltve

Páduai Bál 2023: Közösség - újratöltve

2023. 01. 11.

A Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és Szülői Munkaközössége szeretettel és tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait a 2023. január 28-án, kétéves kényszerű kihagyás után megrendezésre kerülő PÁDUAI BÁLRA!

Kedves Vendégeinket 19 órától várjuk a SobriBoogie együttes zenéjével, a büfében süteményekkel, italokkal, a Koktélbárban különleges koktélokkal és a Borbárban kiváló borokkal! 20 órától köszöntő és szülők tánca, 21 órától vacsora (választható), 23 órától az értékes tombolanyeremények sorsolása, éjjel 1 órakor Il Silentio.

A belépő ára 3000 Ft, páros belépő 5000 Ft, amelyek tartalmazzák az üdvözlő italt, egy tombolát és a sós sütemények fogyasztását. Jegyvásárlás az iskola gazdasági irodáján nyitvatartási időben (8.30-17.00) vagy a helyszínen, készpénzben. Melegvacsora rendelésére, a menüválasztás miatt csak január 19-ig, a paduaibal2023@gmail.com címen van lehetőség további 3000 Ft/fő áron.

A bál gyűjtésének célja az iskola leghidegebb termének, az énekteremnek kiegészítő fűtéssel történő felszerelése. Ezért örömmel vesszük, ha a jegyárakon felül további támogatást kapunk ennek megvalósítására. A támogatást átutalás formájában a Hajnalcsillag Alapítvány 11101404-18663877-10000001 számlaszámára várjuk, a közleményben „énekterem adomány”-t feltüntetve.

Részletek > > >

20+C+M+B+23

20+C+M+B+23

2023. 01. 09.

'Békesség e háznak!' - hangzik a vízkereszti köszöntés, és rá a válasz: 'És minden lakójának!' Ebben az évben is megáldotta Krisztus Urunk az iskolánkat, hogy lakjék benne egészség, tisztaság és a lélek legyőzhetetlen ereje, töltse el alázat, jóság és szelídség, engedelmesség és hálaadás az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek. Maradjon meg szent áldása ezen a házon és minden lakóján, az új évben is!

Részletek > > >

Társasjátéknap 2022

Társasjátéknap 2022

2022. 12. 09.

December 10-én, szombaton 11 órától tartjuk az elmaradhatatlan Társasjátéknapot! Logikai, stratégiai, ügyességi, táblás, kártyás, de mind szórakoztató játék... kicsiknek és nagyoknak közös kikapcsolódást nyújtó program. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az étkezőben!

Részletek > > >

A Mikulás kesztyűje

A Mikulás kesztyűje

2022. 12. 06.

Ezzel a címmel mutatta be színdarabját és nevettetett meg minket a 2.b osztály. Köszönjük a muzsikusoknak és átváltozóművészeknek, narrátoroknak és technikusoknak, hogy ilyen szép műsorral várták a Myrából érkező szent püspököt, a gyermekek védőszentjét, aki az osztályokat jól ismerve néhány buzdítással és sok édességgel ajándékozta meg őket. Kati és Móni néni! Köszönjük!  Képek a Galériában.

Részletek > > >

Adventre és karácsonyra készülünk

Adventre és karácsonyra készülünk

2022. 11. 26.

Az egyházi év utolsó szombatját az egész iskola kézműveskedéssel, ajándékkészítéssel töltötte. Mindenki megtalálhatta a neki tetsző foglalkozást: készülhetett mécsestartó és adventi koszorú, naptár és karácsonyi ajtódísz, lehetett ügyeskedni gyöngyből fülbevalót, drótból angyalkát, filcből karácsonyfadíszt, és természetesen nem maradthatott el a szaloncukor, csigatészta és mézeskalácskészítés sem. Voltak, akik játékot csináltak, kertet rendeztek, kerámiáztak, festettek vagy faragtak, majd

Részletek > > >

Szent Márton napja

Szent Márton napja

2022. 11. 11.

A Pannóniában született és Galliában tevékenykedő szent püspököt ünnepeltük a ma reggeli közös szentmisében. Szabolcs atya prédikációjában meghallhattuk a Szentlélek szavát arról, hogyan nyerjünk új életet, azaz békét, örömöt és szabadságot azzal, hogy elveszítjük életünket az imádságban, a szolgálatban és görcsös terveink elengedésében. Ezzel közelebb jutunk Szent Márton alázatához is, amellyel képes volt a püspökválasztás elől még a libaólba is bebújni, és kemény hűségéhez, amellyel kiállt Krisztusa mellett - akár önmagával szemben is.

A 2.a Márton-napi misztériumjátéka és népdalai vidámították iskolatársaik és szüleik szívét a 3. órában. Köszönjük a szereplők és a felkészítő tanítók, Julika és Edit néni munkáját!

Részletek > > >

Fatimába zarándokoltak tanáraink

Fatimába zarándokoltak tanáraink

2022. 11. 02.

Az egyházmegye jóvoltából és püspök atya ajándékaként több mint 130 egyházmegyei munkatárs és pedagógus között hat páduais tanár is elindult október 23-án hajnalban Frankfurton át a portugál fővárosba, Lisszabonba, hogy egy hosszú és tartalmas zarándoklaton vegyenek részt, végigjárva nemcsak a történelmi és egzotikus, hanem leginkább azokat a szent helyeket, amelyekkel Európa másik végében találkozhat a hívő, az istenkeresés útját járó zarándok.

 

A város szemerkélő esővel fogadott minket. Lisszabonból három csoportban, három busszal jutottunk el az Atlanti-óceánhoz, a Capo da Rocahoz. Onnan tovább utaztunk Fatimába,

Részletek > > >

Mindenszentek és Halottak napja

Mindenszentek és Halottak napja

2022. 11. 02.

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével mindenki megemlékezik családjában, közösségében halottairól. A Páduai közössége a reggeli ima keretében emlékezett meg az egykori kollégákról, munkatársakról és a fiatalon elhunyt iskolatársakról:...

Részletek > > >

Októberi rózsafüzér

Októberi rózsafüzér

2022. 10. 22.

Október folyamán minden negyedik szünetben összejövünk az iskola kápolnájában, hogy egy-egy tized rózsafüzérrel köszöntsük a Szűzanyát, segítségét és közbenjárását kérjük betegeinkért, nemzetünk és világunk békéjéért, a gondokkal küzdőkért és iskolánk közösségéért. Így a húsz tanítási nap alatt végigelmélkedhetjük Megváltónk életének ragyogó titkait, és közelebb kerülhetünk ehhez a kedves imaformához is. Aki csak tud, jöjjön az utolsó héten is! Hozzuk el gondjainkat, imádkozzunk együtt, és maradjunk egész évben Szűz Mária köpenye alatt!

 

Részletek > > >

"A Bem téren ezrek karöltve, kezükben hasadt, furcsa zászló. "

"A Bem téren ezrek karöltve, kezükben hasadt, furcsa zászló. "

2022. 10. 21.

"Kétszázezer ember elmenekült, kirabolt a kevély, hideg ősz.

Mert nincs haza, nincs maradás, hol a szörnyű halálért nincs felelős.

Hol tank tipor élni kívánó jajszót, törve bazaltköveket.

És reszketeg önkény fegyvere irtja a bátor, hős tömeget."

A 10. g osztály két fiatal családja és osztályuk szemüvegén át, Cságoly tanár úr verseivel és dallamaival mutatta be az ünnep drámáját. 

Köszönjük a zenészeknek, a színészeknek, a műszakiaknak, Varga Ágnes, Frankovits Judit és Romsics Judit felkészítő tanárnőknek a múltidéző darabot! 

Részletek > > >

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások