2024. 04. 24. György napja van

Vízkereszt és farsang

Vízkereszt és farsang

A mai nappal zárul a karácsonyi ünnepkör, amit iskolánkban oly sokan tettek széppé az adventi kézműveskedéssel és vásárral, a 2.a a kedves Mikulás-műsorral, a 4.a egy szenzációs betlehemessel, a művészeti iskola növendékei adventi koncertükkel. A nagyok esti lelki programja Cságoly tanár úr elmélkedéseivel, a Romsics tanárnő vezette diákzenekarral, majd a másnapi forgószínpad, a templomlátogatás, a film és a kapucinus atyák elmélkedése emelte szemünket a betlehemi fény felé.

A lelkinapok végén karácsonyváró szentmisével búcsúztunk (köszönet a gyóntató és miséző atyáknak), és remélem, hogy mindenki – tanár és diák - megtalálta az értünk született gyermek Jézust családjában, közösségében és lelkében. Köszönet Mindenkinek, aki a legkisebbet is hozzátette az iskola ünnepi készületéhez!

Vízkereszt három üzenetével zárul a karácsonyi ünnepkör: a három napkeleti bölcs látogatása, Jézus megkeresztelkedése a Jordánban és a kánai menyegzőn végbe vitt első csodája kinyilvánítja számunkra Krisztus személyének valódi emberi, ugyanakkor valódi isteni mélységeit és magasságait. Fontos üzenete miatt parancsolt ünnepünk. Kívánom, hogy a karácsonyi ünnepeken megtapasztalt Isten velünk és bennünk növekedjen az átlagosnak tűnő, názáreti hétköznapjaink során is.

Friss erővel, új hajtásokkal kezdhetjük a farsangot, de bármennyire is szeretnénk, a tél covidfélelmeiből még nem látunk ki: bölcsebb döntésnek tűnik, hogy a január 29-re tervezett Páduai Bál helyett február 26-án farsangi Téltemetést rendezünk az iskolaudvaron – étellel, itallal, kiszeégetéssel, beszélgetéssel és tánccal, amelyre várjuk a szülőket, tanárokat és az öregdiákokat. Reméljük, nem húzza keresztül számításainkat az időjárás és a járvány.
Az alsós és felsős farsang részleteiről az osztályfőnökök adnak majd bővebb tájékoztatást.

A diákok az első félév, az első kör részeredményéhez közelednek. Buzdítsuk gyermekünket, hogy igyekezzen javítani azokból a tantárgyakból, amelyekből még lehetséges.

Bár a tanév rendje szeptember eleje óta elérhető a honlapon, de felhívom a kedves Szülők figyelmét arra, hogy a félévi nevelőtestületi értekezlet miatt 2022. január 31-én, hétfőn az ötödik óra után, 1225-kor mennek haza a tanulók. Ebéd és napközi azon a napon nincs, az ügyeletet csak korlátozott számban tudjuk biztosítani. A nevelőtestületi értekezlet után 17 órától az osztályfőnökök, az érvényes rendelkezések betartásával, szülői értekezletet tartanak, amire szeretettel várják Önöket.

Jó egészséget és lendületes új évet kívánok Mindnyájuknak!

Tisztelettel

Berthóty László Gergely igazgató

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások