2024. 04. 26. Ervin napja van

Tőrvívóink taroltak a 2023-as Diákolimpián

Tőrvívóink taroltak a 2023-as Diákolimpián

Az idei Diákolimpia vívó versenyein iskolánkból 11 tanuló indult. A tavalyi jó eredményeket fölülmúló teljesítmények születtek: Hermann Kolos (2014, tőr I. fiú, B) I. helyet, Pilisi Botond (2013, tőr II. fiú, A) II. helyet, Müllner Albert (2008, tőr IV. fiú, B) és Antal Sarolta (2015, tőr I. leány, B) egyaránt a III. helyet szerezték meg! Kovács István és Nemes Koppány 5., Papszt Samu és Jakó Márton egyaránt a 8. helyen végeztek, Papszt Ádám és Papszt Katica a 10.-10. helyen, Mazák Máté a 45. helyen zárt. Gratulálunk a versenyzőknek, hogy öregbítették iskolánk hírnevét, és köszönjük az edzőknek és a büszke szülőknek a versenyzők felkészítését és támogatását! Molnár Béla beszámolója a részletekben. Képek itt.

Hermann Kolos győzelmét titokban vártuk, de olyan egyértelműen jobb volt minden ellenfelénél, hogy öröm volt nézni az asszóit. Emeli teljesítményének értékét, hogy a direkt kieséses táblán nem klubtársaival kerül szembe, hanem két zalaegerszegi és egy szombathelyi vívót győzött le. Vitathatatlanul a mezőny legjobbja volt. Gyönyörű védés-visszaszúrásait még a kívülállók is nagy tapssal jutalmazták. A döntőt az emelt főpáston vívhatta, így különösen látványos volt a végső győzelem. Ezen a versenyen hat vívónk  indult (köztük három páduais), döntőbe öt jutott, ami kimagasló teljesítmény tőlük. Reméljük, sokáig együtt marad ez a csapat, mert így évekig a korosztályuk legjobbjai lehetnek.

Pilisi Botond ezüstérme igazából arannyal ér fel. Botond 2013-as születésű, ezen a versenyen a 2012-es ellenfelek ellen kellett bizonyítania. A nap számára kicsit nehezen kezdődött, így a direkt kieséses táblán sorban jöttek a nehéz ellenfelek. Ekkor már briliáns vívással, nagyszerű akciókkal egyértelműen jobb volt idősebb ellenfeleinél. A felsőbb korosztály legjobbjait verve jutott a döntőbe, ahol sokáig remélhettük a végső győzelmet is. Sajnos, a sok nehéz ellenfél kivette az erejét, az utolsó tusokra elfáradt, de az ezüstérme nagyszerű teljesítmény eredménye.

Antal Lotti, mint az egyik legfiatalabb vívónk érkezett erre a versenyre. Korát meghazudtolóan magabiztosan segítette a nála korábban vívó fiúkat, be- és kikötötte őket az asszókhoz, felszerelést vitt nekik, gondoskodott róluk. Kolos és társai sikerében neki is nagy része volt a háttérmunkájával. Amikor vívásra került sor, bártan felvette a küzdelmet a nála idősebb lányokkal, sok esetben minimális különbséggel nem sikerült csak a győzelem. Hozzáállásában, küzdeni tudásában látszott a leendő jó vívó.

Müllner Albert a páduais „nagy fiúk” közt a legbiztosabb kezű vívó, ezt a mostani eredménye is mutatja. Öröm nézni őket mint baráti társaságot és mint vívókat is. Reméljük, sokáig folytatják még ezt a közös hobbijukat kisebb-nagyobb eredményekkel.

A versenyt megelőző nap a Sulivívó találkozóra került sor, ahol 13 páduais diák vett részt. Ezen rendezték az ügyességi feladatokból álló tudáspróbát. Az ország minden részéből 1012 gyerek érkezett erre a programra, amelyen a legjobb 10 kapott díjat. Nagy örömünkre Jakó Márton kiváló eredménnyel bekerült a díjazottak közé, a Magyar Vívó Szövetség ajándékát kapta.

Végezetük egy kép a versenyről: Kolos 9:4-es vezetésénél az utolsó szúrása is talál, balra látható a felvillanó piros lámpa. Ezzel a találattal nyerte meg a versenyt.

 

 

Köszönjük Molnár Bélának és az esztergomi Szent György Vívóegyesület edzőinek a felkészítést!

 

 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások