2024. 04. 18. Andrea, Ilma napja van

Tanári kirándulás Veszprémben

Tanári kirándulás Veszprémben

Augusztus 26-án a nevelőtestület meglátogatta a „királynék városát”, Veszprémet. Már a buszon mesélt nekünk a város történelméről Varga Ágnes tanárnő, az irodalmi érdekességeket Tóth László tanár úr, a művészettörténeti tudnivalókat Ambus Noémi tanárnő villantotta fel. Még a nyárvégi előkészületek közepette is nagy szeretettel fogadott Gaál Richárd, a Padányi Bíró Márton Iskola igazgatóhelyettese, és az iskola részletes bemutatása után és közben végigvezetett bennünket a hatalmas épület minden zegén-zugán, a padlástéri étkezőtől a tanári szobán és a tornacsarnokon át, egészen a gyógynövénykertig. Képek a galériában...Később végigsétáltunk a váron, és meghallgattuk a Benedek-hegyen Török tanár úr földrajz óráját, végül szabadon bejárhattuk a várost:

voltak, akik a Séd partján kávéztak, fagyiztak vagy ebédeltek, többen végigjártuk a gyönyörű völgyet a Margit-romoktól vissza az érseki palotáig. Utána felkerestük a Magyarok Nagyasszonya templomot, amelynek alapító plébánosa, Schall Tamás atya buzdító szavai és a vezetésével elmondott közös zsolozsma után megtekinthettük a helyi Mindszenty emlékkiállítást.

Sokat beszélgettünk a nap folyamán, és közös élményekkel gazdagodva tértünk haza Piliscsabára. Köszönjük Török Péter igazgatóhelyettes úrnak a szervezést!

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások