2024. 04. 29. Péter napja van

"A szentség nemcsak rendkívüli dolgokban nyilvánul meg" - Szent Janka kiállítás a galérián

E hét csütörtökig tekinthető meg az iskola galériáján a 100 éve született Szent Gianna Beretta Molla (magyarosan Szent Janka) életét bemutató kiállítás, és az iskola kápolnájában pedig a Szent ereklyéje mellett a Meg Nem Született Gyermek szobra. Az olasz édesanya, orvos és szerető feleség teljességgel 'átlagos' élete a Krisztusban gyökerező szeretet gyakorlásának hősiességével mutatja meg számunkra, hogyan lehetünk a halál kultúráját sztároló korunkban is az élő Isten barátai. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Szeplőtelen Fogantatás ünnepéig!  

Szent Janka életéről itt olvashatnak bővebben, a Meg Nem Született Gyermek szobráról pedig néhány gondolat:

Martin Hudacek 2010-ben létrejött alkotása a világ minden táján segít a nőknek és családjuknak a múlt sebeinek feldolgozásában. A megbocsátást hirdető szobor nők ezreinek adta vissza a már-már elfeledett lelki békét. A meg nem született gyermek emléke sokaknak mindennap visszatérő fájdalom, amiről alig mernek beszélni. A szoborral való találkozás enyhülést nyújt ezekre a sebekre, segít feldolgozni az abortusz emlékét. 

"A kislány amellett, hogy megbocsátón az anya felé nyújtja a kezét, lép felé egyet. Nem kérdez, nem von felelősségre, megérti az anya fájdalmát. Ez a lényege ennek a szobornak: azok a nők, akik ráeszmélnek az abortuszok súlyára, nem beszélhetnek róla. A társadalomban nem elfogadott az a fájdalom, ami az abortusszal jár."

"Nem tudjuk, hogy kire milyen hatással van az alkotás, de a visszajelzésekből tapasztaljuk, hogy sok nőnek és férfinak, anyának és apának segített már a történetük feldolgozásában."

A szobor és a kiállítás következő állomása a piliscsabai nagytemplom és a piactér lesz. 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások