2024. 03. 28. Gedeon, Johanna napja van

Szalagavató ünnepség és bál - 2021

Szalagavató ünnepség és bál - 2021

Október 9-én, szombaton az aula - egy év kihagyás után - ismét megtelt a felnőttség küszöbéhez ért végzősök barátaival, szüleivel, rokonaival, egy kicsit feledtetve a korlátozások okozta múlt évi hiányokat. A Szózat csodálatos eléneklése és a gyermekkori lépésektől a tánclépésekig elvezető igazgatói beszéd után Szilágyi Szabolcs atya egy bicskával és egy édesburgonyával illusztrálta a végzősöknek, hogy ...

egyrészt a bajban mindig számíthatnak majd a barátaikra, ha nem hagyják veszni az igazán fontos dolgokat, másrészt mindig megkapják az Isten napsütését és az Egyház kegyelmi tápanyagait. Szabó János fotói az estéről, és egy kép az iskola számára tartott főpróbáról a Galériában megtekinthetők.

A szalagok megáldása után a 11. évfolyam képviseletében Borókay Eszter tűzte fel a szalagot Frankovits Judit osztályfőnöknek, majd a fel-felharsanó taps közepette a végzősök kapták meg névre szóló szalagjaikat.

Az est másik része a vidámságé volt: a 11. osztály műsorában nyomozást folytattak Frankovits tanárnő elrablója után, a tanárok a világhírű tehetségkutatóban, a P-Faktorban parodizálták a végzősöket, végül a 12.g osztály énekelte meg az elmúlt éveket, ezzel is jelezve, hogy ebben az évben minden fiatalkori diákeseményből az utolsó vár rájuk… Majd jöttek a várva várt táncok! Az estélyhez méltó bevonulás után nagy sikert arattak nyitótáncukkal, a bécsi keringővel, ami a szülőkkel, rokonokkal folytatódott, és a hagyományos fényképes-táncos kavalkáddá alakult. A végzősök és a vendégek számára kedves és rendkívüli ajándék volt, hogy fellépett a Bihari Táncegyüttes. Köszönjük, Bendegúz! Miután a büfében és a teaházban kényelmesen elbeszélgettek a bálozók, az estét a pergős osztálytánc, Berthóty Marica slágertáncokból összeállított koreográfiája vezette át a könnyebb műfajok felé.

Köszönjük a 11.g osztálynak, minden közreműködő szülőnek, tanárnak és munkatársnak, hogy ilyen széppé és örömtelivé tették a végzősök számára ezt az estét!

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások