2024. 04. 24. György napja van

Pályaorientációs Nap 2022

Pályaorientációs Nap 2022

A cikk részleteiben olvashatjátok pályaorientációs napi vendégeink rövid bemutatkozását. Ha nemcsak egy szakma keltette fel a figyelmed, hanem egy életút, egy motívum vagy egy különleges részlet fogott meg, gyere és hallgasd meg, figyelj és kérdezd meg őket a tapasztalataikról! Reméljük, hogy a velük töltött nap minden perce segíteni fog, hogy közelebb kerülj szakmádhoz és hivatásodhoz. 

A pályaorientációs nap a Hajnalcsillag Alapítványon keresztül a Nemzeti Együttműködési Alapból kapott támogatásból valósult meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Név: Padányi-Gulyás Gergely

Munkahely: DKF Kft

Munkakör: vezető szoftverfejlesztő

 

Padányi-Gulyás Gergely vagyok, vezető szoftverfejlesztő. Nagyjából 10 éve foglalkozom programozással. Főleg webes alkalmazásokat fejlesztek, de az utóbbi időben elkezdtem mobilalkalmazás fejlesztéssel is foglalkozni. Ezen felül fejlesztő csapatokat mentorálok, vagyis segítem a csapatban dolgozó fejlesztőket szakmai fejlődésükben.  A szoftverfejlesztés nagyon szerteágazó szakma, így egy szoftverfejlesztő általában specializálja magát valamilyen területre. Én a részterületek közül a „frontend”-et csinálom legszívesebben, vagyis a felhasználói felületet, azt, amit a felhasználó lát, kattint vagy érint. Szeretnék mesélni majd arról, hogy mennyit dolgozom, hogy néz ki egy napom, igazak-e a fejlesztőkkel kapcsolatos pozitív vagy negatív előítéletek, illetve hogy mi kell véleményem szerint ahhoz, hogy valaki sikeres lehessen ebben a munkában úgy, hogy közben megmaradjon a lelkesedése, szakma iránti szeretete.

Feleségemmel két óvodás korú gyermeket nevelünk, Solymáron élünk.


Név: Sebesfi-Sipos Barnabás

Munkakör: cipész

 

Sebesfi-Sipos Barnabás vagyok, cipész, barista, mixer és manager végzettségekkel rendelkezem. Négy éve érettségiztem a Páduai Szent Antal Gimnáziumban, majd elkezdtem szakmákat tanulni. Dolgoztam szakmámtól eltérő területeken is, hogy több tapasztalatot szerezzek. Jelenleg újra tanuló vagyok Fóton, néptáncos szakképző iskolában, ami mellett szerencsére időt tudok szakítani szakmámra is, legfőképp cipőkészítésre és javításra. Fontosnak tartom a szakmám hagyományos, autentikus művelését, így egy nehéz és sok kutatással teli útra indultam.

 

 

 

 

 

 


Név: Zsoldos Róbert

Munkakör: pénzügyi vezető

 

Zsoldos Róbert vagyok, 1999-ben végeztem a PSZF-en pénzügy-pénzintézet szakirányon okleveles közgazdászként. Tanulmányaim után az Arthur Andersen-nél helyezkedtem el könyvvizsgáló asszisztensként, majd később a tanácsadási területen folytattam (Andersen Risk Consulting, KPMG). Ezt követően pénzügyi vezetőként egy műszakicikk kiskereskedelmi láncnál, majd 2010-től az AAM pénzügyi igazgatójaként dolgoztam. 2012. óta vezetem saját vállalkozásom, amely az AAM cégcsoport mellett mintegy fél tucat technológiai vállalkozás pénzügyeit irányítja és segíti kiszervezett formában.

Szabadidőmet a családdal a természetben vagy a kertben szeretem eltölteni, újabban a permakultúra és biogazdálkodás elkötelezett híveként.

 

 


Név: Virág Anna

Munkakör: vállalkozó

 

Kézműves vállalkozó vagyok. Már 5 éve foglalkozom egy kihalófélben lévő mesterség megőrzésével és újragondolásával: kalapokat és fejdíszeket készítek a hétköznapokra, alkalmakra és színpadokra. Pályamódosító bölcsészként vágtam bele saját vállalkozásom kiépítésébe, követve alkotó énem hívását. Szívesen elmesélem, hogy miért választottam ezt a szakmát, hol tanultam ki az alapokat, hogy hogyan vágtam bele a kézműves vállalkozásom kiépítésébe és milyen kihívások elé kerültem az elmúlt évek során. Várlak szeretettel és tedd fel bátran a téged foglalkoztató kérdéseidet!

 

 

 

 

 

 

 


Név: Gajdó Delinke

Munkakör: gyermek, színész, feleség és édesanya

 

Így vagyok összefoglalható a legtömörebben. Ezek a stabil főszerepeim. A sorrendiség nyilván nem fontossági, hanem kronológiai. Egyszerre nem tud minden ugyanolyan fontos lenni, hol egyik, hol másik kerül előtérbe

Hat-hét éves lehettem, amikor megcsapott Thália szele, akkor szippantottam be először a színpad, a kulisszák illatát s azóta sem szabadulok tőle.

2000-ben Ámor kiragadott Thália karjaiból és Budapesten/Tinnyén pottyantott le. Pár évig hol egyik, hol a másik kerekedett felül. Amikor második fiókám is útra kelt, elengedtem Thália kezét, maradt legfontosabb szerepemnek az anyaság. Tettem ezt örömmel a családomért, gyermekeimért.

2007-ben, amikor kiderült az ovis szülők körében, hogy színész vagyok, kitartó nyomást gyakoroltak rám, hogy indítsunk színjátszó csoportot. Végül beadtam a derekamat. Azóta eltelt 15 év és PaTHÁLIA Miniszínpad néven létezünk. EZ a színház nem AZ a színház, itt nem színésznő vagy, hanem díszlet-jelmeztervező és kivitelező, kellékes, súgó, beszédtanár, rendező, díszletmunkás és minden egyéb. De a lényege  ugyanaz: adni. Adni örömet, érzéseket, gondolatokat és igen, katarzist. Itt szegődtem ismét Thália mellé, immár nem papnőnek, hanem szolgálónak. 

2017-ben úgy gondoltam, próbára teszem magam, hogy lássam, 15 év kihagyás után alkalmas vagyok-e még erre a pályára. Ekkor született meg a Szabó Magda előadásom, Szelíden és szilárdan címmel, amit azóta is játszok, mindenhol, ahol igény van rá, Malmőtől Budapesten át Magyarországon és az elcsatolt területeken. Nekem a színjátszás hivatás és misszió. Hiszem, vallom és tapasztaltam, hogy a legkisebb faluban ugyanúgy szükség van rá és hatni tud, mint a legfényesebb fővárosi színpadon.


Név: Krausz Virág

Munkahely: Széchenyi István Egyetem

Munkakör: hallgató

 

Krausz Virág vagyok. Két éve végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen óvodapedagógusként. Jelenleg egy éve ebben a szakmában is dolgozok Győrben, egy állami óvodában. Azonban a diploma megszerzése után felvételiztem a győri Széchenyi István Egyetem emberi erőforrás tanácsadó mesterszakára. Jelenleg munka mellett levelező tagozaton tanulok az egyetemen, idén tavasszal fogok végezni. Azért is döntöttem úgy, hogy tovább tanulok mesterszakon, mert ez a szakma közel áll a pedagógiához, pszichológiához. Valamint ad egy magasabb fokú végzettséget is, amivel vállalti környezetben is könnyen el lehet helyezkedni.

 

 


Név: Babay Sebestyén

Munkahely: ProDSP Technologies Zrt.

 

Babay Sebestyén vagyok, itt érettségiztem az akkor még Ward Máriáról nevezett gimiben. Habár a BME-n Ipari Termék és Formatervező Mérnökként végeztem, sosem dolgoztam még a szakmában. Hosszú kacskaringós úton jutottam el a gimnáziumtól jelenlegi munkahelyemig, egyszer valaki azt mondta, olyan területeken dolgoztam, hogy már egy Rejtő regénybe is elmennék.

Jelenlegi munkahelyemen autóipari teszt kábelekkel foglalkozom, egy igen barátságos cégnél, sok mérnök és technikus kolléga társaságában. Még arra is lehetőségem nyílt, hogy itt egy új területben, a prototípus gyártásban is kipróbálhassam magam, így eredeti szakterületem visszaköszönni látszik az életemben.

 

 

 

 

 

 

 


Név: Elmer Tamás

Munkahely: Országos Erdészeti Egyesület

Munkakör: főtitkár

 

Elmer Tamás, okleveles erdőmérnök vagyok. Egy olyan területtel foglalkozhatok, ami mindnyájunk életére valamilyen módon hatással van, ezek pedig az erdők. Az erdő szeretete már gyerekkorom óta jelen van az életemben. Ezt két kislányomnak is próbálom megteremteni.

Korábban dolgoztam államigazgatásban (Földművelésügyi Minisztérium). 2019 óta az Országos Erdészeti Egyesület főtitkáraként feladatom a Kárpát-medencei erdész közösség összefogása, valamint a társadalom és erdő minél szorosabb összekapcsolása. Utóbbit különösen szívügyemnek tekintem, hiszen itt jelen van az erdőpedagógia, ökoturisztika, kommunikáció és igazából minden, ami az erdőhöz köthető.

 

 


Név: Dr. Kisdi Barbara

Munkahely: PPKE Szociológiai Intézet

Munkakör: egyetemi docens

 

Kisdi Barbara vagyok, kulturális antropológus és orientalista, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológiai Intézetének docense. A családommal Pilisjászfalun élünk, gyermekeim mind jártak a Páduai Szent Antal Iskolába. Alapvetően azok a társadalmi folyamatok érdekelnek, amelyek lényegesen befolyásolják a gondolkodásmódunkat olyan dolgokról, amelyekről azt hisszük, hogy ismerjük. Hihetetlenül izgalmas, állandó tanulást kínáló, soha meg nem unható kérdésekkel találom szembe magam a munkám során, ami elsősorban a társadalomtudományok mai összetettségének és egymást kiegészítő lehetőségeinek köszönhető. Az egyetemen ezért olyan tárgyakat tanítok, amelyek a hallgatók gondolkodásmódját igyekeznek kibillenteni a megszokott sémákból, hogy elkezdjenek egy másik logika szerint gondolkodni, s megértsék az emberi valóság csodálatos bonyolultságát. Ilyenek a keleti vallások, az antropológiatörténet, a kutatószemináriumok, az alternatív társadalmi mozgalmak, az életmód vizsgálatára kihegyezett órák vagy a gyermek társadalomtörténete. S hogy még jobban láthatóvá váljék, milyen sokféle lehetőséget kínálnak a társadalomtudományok, elhívtam két végzős diákunkat, hogy meséljenek a saját történetükről, kutatási témájukról. Egyikük az élsportolók világával, másikuk az állami gondozottak társadalmi beilleszkedésével foglalkozik.


Név: Bobák Bence

Munkahely: Pannónia Stúdió

Munkakör: hangmérnök

 

Bobák Bence, a Pannónia Stúdió hangmérnöke vagyok. Miután leérettségiztem, a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikumba jártam hangmester szakra, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem hangmester (Sound Director) szakán folytattam tanulmányaimat.

Már az egyetem alatt kezdtem a Pannóniában dolgozni, ahol azóta is tevékenykedem. A népzenétől elkedve a pop/rock-on keresztül a filmzenéig szinte minden műfajban készítettem felvételeket és mixeket, mind magyar, mind külföldi produkciókhoz is. Van egy otthoni stúdióm is, ahol kifejezetten szeretek időt tölteni, itt legtöbbször filmek utómunkáját végzem. Avid - Dolby Atmos Certified Professional vagyok.

Pár projekt, amikben részvettem: Star Trek: Prodigy, Netflix: Squid Game, Netflix: Wednesday, M. Night Shyamalan: Old, Ivan and The Parazol, After Crying


Név: Dr. Tömöry Gyöngyvér

Munkahely: NSZKK Genetikai Intézet

Munkakör: igazságügyi genetikus szakértő

 

Dr. Tömöry Gyöngyvér vagyok, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Intézetében igazságügyi genetikus szakértő. Kis megszakítással – 2 évet kislányommal otthon voltam – 10 éve dolgozom az NSZKK-ban 5 éve kinevezett szakértőkent. Korábban Szegeden, az MTA Szegedi Biológiai Központban tevékenykedtem, itt készítettem doktori dolgozatomat régészeti genetika témakörben.

 

 

 

 

 

 

 


Név: Szigetvári Áron

Munkahely: Richter Gedeon Nyrt.

Munkakör: kutató-fejlesztő

 

Szigetvári Áron vagyok, a Richterben dolgozom kutatóként 2015 óta, mágneses magrezonancia (NMR) spektroszkópiával foglalkozom. Munkám során számos, más területeken dolgozó kutatóval együttműködve biztosítjuk a minőségi gyógyszerfejlesztést és -gyártást, ugyanakkor minden nap izgalmas tudományos kérdéseket fejtek meg a molekulák kémiai szerkezetével kapcsolatban. Innovatív módszertani fejlesztéseinket nemzetközileg elismert szakmai folyóiratokban közöljük, kutatási eredményeimből Prof. Dr. Szántay Csaba témavezetésével doktori értekezést nyújtok be a közeljövőben. Ezen felül társoktatóként NMR-spektroszkópiát tanítok mesterszakos és doktorandusz hallgatóknak a BME-n, illetve tudománynépszerűsítő rendezvényeken képviselem a Richtert.

 

 


Név: Vukics Adrienn

Munkahely: Budapesti Történeti Múzeum

Munkakör: régész-muzeológus

 

Vukics Adrienn vagyok, régész-muzeológusként dolgozom a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeumának tagintézményében, az Ókortörténeti Főosztályon.  A római korhoz kötődő gyűjtemény kezelője vagyok.

Először hittan, majd földrajz szakos tanárként végeztem és hosszú időn át tanítottam. Közben elvégeztem a régészet szakot a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Mindezt azért, mert bár sok minden érdekelt, mégis három fő irány rajzolódott ki középiskolai tanulmányaim folyamán. Hívő ember lévén még jobban megismerni Istent és hozzá közelebb kerülni a Róla szóló tudományok kapcsán, minél többet megtudni az Általa teremtett világról, majd minél inkább megismerni teremtésének koronáját az embert, pontosabban annak régmúltját, életmódját, szokásait.

Régészeti munkám elég változatos. A terepi munkától kezdve egy kiállítás tervezésén, építésén, létrehozásán át a múzeumba került leletanyag gondozásáig felölel mindent. Szeretek csapatban dolgozni, jó hangulatban, de hatékonyan. Ehhez a munkához, mint sok másikhoz is, kitartás kell, lelkesedés és természetesen hivatástudat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Név: Kocsis-Holper Zoltán

Munkahely: Debreceni Kodály Kórus

Munkakör: vezető karnagy

 

Kocsis Zoltán (Kocsis-Holper Zoltán) karnagy, szólóénekes és zenetanár. A Kodály Kórus Debrecen vezetőkarnagya, a soproni Kórus Spontánusz művészeti vezetője. Kórusvezetőként húsz éve aktívan tevékenykedik. 2016-2020 között a Nemzeti Énekkar énekeseként és vezetőkarnagy-helyetteseként dolgozott. Pedagógusként a soproni Horváth József AMI tanára és tanszakvezetője, két évig igazgatóhelyettese volt, emellett egy évig karvezetést tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, valamint óraadó volt a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán is. Szakmai munkásságát a közelmúltban KÓTA- és Artisjus-díjjal ismerték el.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA) elnöke.

 

 

 

 


Név: Káldi Emese

Munkahely: Imagine – tematikus városi séták

Munkakör: alapító, ügyvezető

 

Káldi Emese vagyok. A családomban feltűnően sok tanár és sok építész van. Talán ebből lett az Imagine. 2008-ban – többedik vállalkozásomként – létrehoztuk a városi sétákat szervező ImagineBudapestet, most már csak Imaginet, mert több vidéki városban is működik. Vállalkozás küldetése, hogy megmutassuk az érdeklődőknek a város – elsősorban Budapest – kevésbé ismert látnivalóit, rejtett szépségeit, és miközben mesélünk, közelebb hozzuk a várost a lakóihoz. A kulturális-turisztikai szegmensben annak idején úttörő elképzelés volt ez, mára bebizonyosodott, hogy volt értelme. Évente mintegy 20 000 ember sétál velünk, és mostanra több hasonló vállalkozás is létrejött. A munkám nagyon változatos: egyrészt irányítom a céget, igyekszem jó döntéseket hozni minden nap. Másrészt még mindig rengeteg helyet, titkot fedezek fel, és tanulok, tanulok, tanulok. Eljutok olyan helyszínekre, ahová mások nem, megismerek számtalan érdekes embert, és nap mint nap rácsodálkozom a minket körülvevő környezet szépségeire. Emellett pedig egyre jobb barátságban vagyok a számokkal, gazdaságtannal, jogi szövegekkel, és élvezem, ahogy a felelősség súlya alatt kénytelen vagyok olyan dolgokat is megugrani, amelyekről sose gondoltam, hogy sikerülhetnek.


Név: Hertelendy Zsolt

Munkahely: egyéni vállalkozó

Munkakör: épületgépész mérnök

 

Hertelendy Zsolt épületgépész mérnök vagyok. Diplomámat a Pécsi egyetem gépész karán szereztem meg, ezután egy épületgépészeti tervezéssel foglalkozó cégnél dolgoztam szakmámban 8 évig, ahol a gyakorlatban is megismertem a szakmai fogásokat, főnököm vezetése, irányítása mellett tanultam bele a tervezés folyamatába, váltam önálló vezető tervezővé. 16 éve dolgozom egyéni vállalkozóként, fűtés, vízellátás-csatornázás, légtechnikai terveket, energetikai számításokat készítek mindenféle épületbe: családi házakba, gyárakba, üzletekbe, sportcsarnokokba, iskolákba. Az Esztergomi Bazilika épület gépészeti rendszereinek megtervezésében is részt veszek. Feleségemmel együtt dolgozom, aki a munkánkhoz tartozó adminisztratív feladatok mellett a számítások, tervrajzok elkészítésében is segít. Jó érzéssel tölt el, hogy munkámmal segíthetek megteremteni az otthonok melegét.

 

 

 


 

Név: Jancsó-Szabó Gabriella

Munkahely: MESSER HUNGAROGÁZ Kft.

Munkakör: Human Resources igazgató

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Név: Vladár Tamás

Munkahely: Recirquel Társulat

Munkakör: műszaki igazgató

 

Vladár Tamás vagyok, a Recirquel társulat megalapítása óta én felelek a társulat előadásainak műszaki tartalmáért. Ahhoz, hogy lépést tudjak tartani az évről évre megújuló kihívásokkal, folyamatos önképzésre van szükségem. Az előadásomon szó lesz egy Cirque Danse előadás születéséről, alkotói folyamatáról, 3D díszlettervezésről, egyedi kellékek gyártásáról, artistamunkáról, számítógép vezérelt csörlőrendszerekről, fény és hangtechnikáról, valamint arról, hogy mit jelent mindezt kontinensről kontinensre utaztatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Név: Szilágyi B. András

Munkakör: kurátor

 

A piarista gimnázium elvégzése után hosszan, egészen a doktori fokozat megszerzéséig művészettörténetet tanultam. Közben/utána grafikus végzettséget is szereztem. Jelenleg kurátorként dolgozom, legutóbbi projektem a II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon, ami nyáron volt megtekinthető a Műcsarnokban. Több mint 300 alkotó 10 művészeti területen (kerámia, ötvösség, belsőépítészet, tervezőgrafika, ipari formatervezés, üvegművészet, textiltervezés, posztindusztriális design, animáció és autonóm művészet) létrehozott munkáit tekinthették meg az érdeklődők, a használati tárgyaktól a képzőművészeti kísérletekig.

 

 

 

 


Név: Rudán Kata

Munkahely: PPKE BTK, Régészet MA/I.

Munkakör: egyetemi hallgató

 

Rudan Kata, a PPKE BTK mester elsőéves régészhallgatója vagyok, ahol fő szakirányom a római régészet, mellékszakirányom pedig a középkori régészet. 2022 júniusában végeztem a Pázmányon alapszakon, ahova Szentendréről a Református Gimnáziumból kerültem. Egyetem mellett az Aquincumi Múzeumban dolgozom idén szeptember óta megbízási szerződéssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Név: Laza Zoltán

Munkahely: Piliscsaba, otthon

Munkakör: önálló építésztervező, műszaki ellenőr

 

Laza Zoltán, piliscsabai építésztervező vagyok. Dolgoztam tervező irodában, építéshatósági munkakörben, beruházásszervező irodában műszaki ellenőrként, és egy keveset a kivitelezésben. Jelenleg egyedül dolgozom otthoni irodámban. Leginkább családi házak tervezésével és megépítésük végigkisérésével foglalkozom. Szeretem megismerni ügyfeleimet és igényeiket, és sok egyeztetéssel megtervezni a számukra legmegfelelőbb, környezetbe illő otthonukat. Munkám elismerésének leginkább azt tekintem, hogy sok ügyfelemből jó barátom lett.


Név: Tóth Márton

Munkakör: sportriporter

 

Tóth Márton, sportriporter vagyok. 2020-ban jelentkeztem a TV2 Akadémiára, és még ott tanultam, mikor elkezdtem a Nemzeti Sportnál sportújságíróként dolgozni. Elsősorban vízilabdáról, sokszor amerikai sportokról, lovassportról és kerékpárról, de a tokiói olimpia ideje alatt rengeteg mindenről írtam. A sportvilág iránti érdeklődésemet aktívan meg tudtam itt élni. Rengeteg mérkőzésről, eseményről kell tudósítani, így a korábban csak képernyőn látott játékosokkal is személyes kapcsolatot lehet kialakítani. Mindemellett azonban a regnumvezetői felelősségemnek is eleget tudtam tenni, tehát bár sokat kell dolgozni, nem emésztette fel az életemet a gyakori késő esti munka.

 

 

 

 

 


Név: Jakab Nóra

Munkahely: Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda

Munkakör: ügyvéd

 

Jakab Nóra vagyok, ügyvédként dolgozom, egyrészt egy nemzetközi ügyvédi irodánál másrészt 2019 óta (a szakvizsgáim letétele óta) a saját irodámon keresztül is praktizálok. Ez előtt a gyakorlati éveimnek csak egy részét töltöttem Magyarországon, egy évet éltem Londonban egy családnál illetve fél évig Kínában tanítottam angol nyelvet egy egyetemen és egy óvodában.

Amiért szeretem az ügyvéd hivatást, az a rugalmasság -  persze ez két irányú is tud lenni -  illetve az, hogy mennyi féle emberrel találkozom a munkám során. A nemzetközi környezet pedig remek arra, hogy az általam annyira szeretett angol nyelvet napi szinten használhassam.

 

 


Név: Hannus-Pál Anna

Munkahely: Create Value Kft. közlekedéstervező cég, Budapest

Munkakör: tervező

 

Hannus-Pál Anna vagyok, közlekedésmérnök MSc végzős hallgató a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME), valamint teljes állású tervezőmérnök a Create Value Kft.-nél már másfél éve, ahol elsősorban közlekedésfejlesztési projektekkel és forgalomtechnikai kialakításokkal, valamint a cég projektmenedzsmentjével foglalkozom.

Miután elvégeztem a gimnáziumot a Páduai Szent Antal Iskolában, a BME-re mentem műszaki menedzser alapképzésre. Az egyetemen szakkollégiumi tag voltam, ahol rengeteg kiegészítő tudást szedtem fel, melyek a munkámban sokat segítettek. A képzés utolsó egy évében pedig a BKK Zrt.-nél dolgoztam, mint projektgyakornok; innen is jött, hogy a mestertanulmányaimat közlekedési irányban kezdtem.


Név: Farkas Mirtill

 

Farkas Mirtill vagyok,  az életem alakulása formálta világlátásomat, érdeklődésemet, és a gondviselés egyengette az utamat, amin járok.

Első végzettségemet itt a piliscsabai Pázmány campuson szereztem magyar és történelem szakos tanárként. Tanár lettem, osztályfőnök, amit nagyon nagy kihívásnak éltem meg és szerettem.

Néhány év után én is anyuka lettem, összesen eddig három gyermekem született és magával ragadott, megfogott a szülés, születés csodája.

Hívást éreztem, hogy már iskolás kornál is hamarabb elkezdjem a gyermekek körüli támogató munkámat.

Egy vargabetűvel egyéni vállalkozóként szüléskísérő dúla lettem, ami azt jelenti, hogy asszonytársi segítő a várandósság és szülés, gyermekágy időszaka alatt. Én nemcsak a leendő anyukát támogatom a jelenlétemmel, hanem az apukát is. Nem vagyok orvos, sem szülésznő. Én egy lelki kapaszkodó vagyok ebben az érzékeny időszakban, mint a babavárás és szülés.

Most is tanulok, másodéves vagyok szülésznő szakon, mert úgy érzem, talán nem a dúlaság a végállomás.

Hozok Nektek dúlameséket! Dúlaságomról, hivatástudatról a szülés, születés minőségének fontosságáról. Nem csak lányoknak szólnak, hiszen a szülés sem csak a nők ügye.


Név: Dr. Lehel Zoltán

Munkakör: ügyvéd

 

Dr. Lehel Zoltán, ügyvéd vagyok. Egy tizenkét főt foglalkoztató ügyvédi iroda partnereként dolgozom. Jogi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-, és Államtudományi Karán, míg közgazdasági egyetemi oklevelemet másoddiplomás képzés keretében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szereztem. Szakterületem a gazdasági-, továbbá a közigazgatási jog. Számos kiemelt pertárgyértékű perben láttam el ügyfeleim képviseletét, illetve több jelentős M&A ügyletben, cégfelvásárlásban működtem közre.


Név: Dr. Dániel Ádám

Munkahely: Semmelweis Egyetem I. Sz. Sebészeti Klinikája

 

Dr. Dániel Ádám vagyok 35 éves, sebész szakorvos.

Nem származom ősi orvosi családból, de már a gimnáziumban a biológiához való vonzódás, valamint az élethozta hatások miatt csak orvosi egyetemre jelentkeztem. Nem vettek fel elsőre, de ez csak még elhatározottabbá tett, így egy felkészülési év után megkezdhettem tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen.

A sebészettel egy félév kényszerpihenő miatt találkoztam. Rögtön beszippantott. Egyetem alatt segédápolóként, majd TDK-s ként is a sebészeti osztályon dolgoztam. Végzés után a megalapozó rezidens éveimet Esztergomban, a Vaszary Kolos Kórházban töltöttem, 2016-tól dolgozom a Semmelweis Egyetem I. Sz. Sebészeti Klinikáján, 2019-től már szakorvosként.

Szokták mondani, hogy „a sebész felesége az az özvegy, akinek él a férje…”. Családbarátnak nem annyira mondható a sebész szakma, de a feleségem és négy gyermekem a példa rá, hogy nem lehetetlen megtalálni az arany középutat hivatás és család között. Sőt, a kettő nagyon szépen erősítheti, kiegészítheti egymást.

Munkám során megtapasztalhatom az emberi szervezet sokrétűségét, tökéletlenségét és tökéletességét, de legfőképpen a Jóisten kifürkészhetetlen erejét. Szeretem a manualitását, a kihívásokat, hogy fizikálisan, tevőlegesen gyógyíthatok. Jó tudni, hogy sosem egyedül dolgozom, hanem kellünk hozzá mindhárman: Jóisten, beteg, orvos.


Név: Krausz Dániel Csaba

Munkakör: szobrászművész

 

Krausz Dániel Csaba vagyok, szobrászművész. Két éve végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Azóta részben restaurálással, részben filmkellék készítéssel foglalkozom. Természetesen ezek mellett a saját alkotómunkámat is folytatom: kiállítok és művésztelepek alkotómunkájában veszek részt.

 

 


Név: Quirin Ágnes

Munkakör: művészeti terapeuta, grafikusművész

 

Quirin Ágnes, komplex művészeti terapeuta, relaxációs terapeuta, grafikusművész vagyok.

A Vadaskert Alapítvány – a gyermekek lelki egészségéért - magánszolgáltatás részlegén és a Szakajtó mentálhigiénés és pszichológiai team munkatársa vagyok. Elsősorban óvodás, kisiskolás korúakkal és kamaszokkal foglalkozom. E mellett grafikai, főként illusztrációs munkákat vállalok. A Szocioemocionális Pedagógiai Terápia képzéseinek gyakorlati partnereként Dr. Gőbel Orsolya csodálatos lélekközeli módszerének továbbadója lehetek.

Fénycsepp művészetterápiás természetközeli táboraim iskolásoknak és kamaszoknak nyaranta kerülnek megrendezésre, ahol a művészetterápia mellett a természet és az állatok is nagy szerepet kapnak.

Zsámbékon, a Nyakas-hegyen élek családommal és állatainkkal. Hét gyermekemből öten már felnőttek, kirepültek. Nagyon sokat köszönhetek a velük szerzett tapasztalatoknak. A Lelkedotthona művészetterápiás szemléletben a gyermek, anya-gyermek, anya mentális jóllétére dolgozom ki a különböző életszakaszokra a segítő önismereti művészetterápiás módokat.

 

 

 

 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások