2024. 03. 29. Auguszta napja van

Netikett - nemcsak vírushelyzet idejére

Netikett - nemcsak vírushelyzet idejére

AZ EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAI, AZAZ A DIGITÁLIS ETIKETT

1. A trágárság tilos. Kommentekben sem szabad trágár kifejezéseket használni, még kicsillagozott formában sem. Olyan stílust várunk el a digitális oktatásban, mint a hagyományos órán.

2. A sértő, a megalázó kommunikáció tilos. Ide tartozik a gúnyos megjegyzés, mém, romboló módon minősíteni a másikat, tanárt vagy diákot.

3. Olyan megosztott anyag (video, chatbeszélgetés, bármi), amelyen a másik (akár tanár, akár diák) beazonosítható, felismerhető, a tanulócsoporton kívül csak az illető engedélyével osztható meg. A másik személyiségi jogait mindig tartsd tiszteletben! Alapelv: ’semmit rólad nélküled!’ - azaz ne ossz meg a másikról semmit anélkül, hogy azt előtte le nem egyeztetted az illetővel!

4. A fentiek megsértése a Házirend szerint büntethető, ugyanakkor a digitális tér példamutató és kiemelten közösségépítő használatáért a Házirend szerint dicséret adható.

5. Ne terheld a többieket feleslegesen - emojikkal, smileykkal, egyéb fölösleges információval, ami nem a közös munka része.

6. Ne feledd, hogy mindennek digitális nyoma van. Sok mindent nem tudsz törölni.

7. A videochat során tartsd tiszteletben a családodat!

8. Figyelj a videochat illemszabályaira: Tiszteld meg a többieket a ruházatoddal! - A környezeted legyen rendezett! - Figyelj oda a másikra, ne mással foglalkozz!

9. A tanári fegyelmezésre, első szóra, bejegyzésre kérj bocsánatot, ezzel jelezve, hogy vetted az adást, és hagyd abba a rendetlenkedést.

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások