2024. 05. 02. Zsigmond napja van

Heti könyvajánló, 2024. február 5.

Heti könyvajánló, 2024. február 5.

Gévai Csilla: Lídia, 16

Fülszöveg: „Egy éve egy sort sem írtam. De mától újra odakényszerítem magam a monitor elé. Elhatároztam, hogy ezúttal kitartóan fogom vezetni a naplómat. KITARTÁS! Nem éppen erényem, de fejlesztem! Ezen a nyáron azt is elhatároztam, hogy még őszintébb leszek magamhoz, és leszámolok az őrültségeimmel. Nem igaz, hogy azt várom megértsenek. Tudom, fura: egy rég halott férfiba vagyok szerelmes. Miért kell automatikusan belenyugodnom abba, hogy nem élhetek vele? Halkan megsúgom, olvastam én már olyan esetről is, hogy valaki beleszeretett Leila hercegnőbe a Star Warsból, vagy egy rajzfilmfigurába. Szóval ezek után miért ne barátkozhatnék olyan emberekkel, akik létező személyek… voltak? Ők legalább éltek valamikor! Csakhogy én megígértem magamnak, hogy így tizedikre összeszedettebb leszek, nyitottabbá válok, belépek a jelen valóságos kapuján, és… ugyanolyan ügyesen fogom elfogadni a kézzelfogható valóságot, mint a többiek, MERT EZ A NORMÁLIS! Normálisabb leszek!"

Témakör: középiskola; naplóregény; szerelem

Egy(-két) mondat a könyvből: „Olyan könnyű, ha az ember nem szerelmes! Mármint nem az Ottóba. Mert a nem szerelmes olyan jól tudja osztani az észt a nyomorult szerelmesnek!”

 

Jeney Zoltán: Rév Fülöp

Fülszöveg: Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul. Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland…

Témakör: Balaton; meseregény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Ó, nagy királyunk, nem hoztuk el neked a virágot, utunkat állta egy félelmetes sün.

 

John Flanagan: A lángoló híd

Fülszöveg: A vadonjáró és tanítványa kalandjai folytatódnak. Amíg Araulen királysága a Morgarath elleni háborúra készülődik, Will és Horác a Vadonjáró Gilant kíséri el Keltikába egy küldetésre. De Keltikában csak üres falvakat találnak. Egyedül egy kiéhezett és holtfáradt lány, Evelin tudja megmondani, miért: Morgarath gonosz teremtményei lerohanták Keltikát, és lakóit rabszolgasorba hajtották. Amíg Gilan visszalovagol, hogy figyelmeztesse Királyát, Will, Horác és Evelin kiderítik, miért csapott le Morgarath Keltikára. A királyságot egy három oldalról való támadás fenyegeti – hacsak hőseink nem találnak ki valamit…

Témakör: barátság; kalandregény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Ha nem látod az okát valaminek, nézd a lehetséges következményeit, és tedd fel a kérdést: kinek lehet belőle haszna.”

 

Ruff Orsolya: A londoni gyémántrablás

Fülszöveg: Orczy Mimi mindennél jobban szereti a kalandokat. Mikor Őfelsége Színházában, a Renegát londoni előadásán váratlanul tűz üt ki, a kavarodásban eltűnik Lady Mortimer értékes gyémántja. A Scotland Yard egy fiatalembert gyanúsít, Mimi pedig még aznap éjszaka titokzatos üzenetet kap – valaki a segítségét kéri. Az idő szorít, a gyanús jelek egyre szaporodnak, a nyomozás szálai pedig a Néma Sírásóba vezetnek, ahol két gyanús alak ad találkozót egymásnak…

Témakör: Londonban játszódó ifjúsági regény; nyomozás

Egy(-két) mondat a könyvből: „A papám mindig azt mondogatja, ha nem tudom rögtön a megoldást a problémára, távolodjak el tőle. Lehet, hogy az orrom előtt van, csak egy lépés kell hátrálnom, hogy igazán meglássam.

 

Schmal Róza: Nagy folyók haragja 3.

Fülszöveg: Ladanniak és hurrogónok békét kötöttek. A trónfosztott királyok elmenekültek, a túlélők lassan előmerészkednek a romok alól. De valóban véget ért a háború? Ha igen, miért késik a régóta vágyott nyugalom? Miért fogynak megállíthatatlanul a hurrogónok, hova tűnnek a lasnapoli kereskedőhajók és miért menti meg korábbi ádáz ellensége a száműzött királyt? Ha pedig a háború csak a kezdete volt egy sötétebb korszaknak, meg lehet-e még fordítani az események baljós áramlását? Lombmélyfények kerülnek elő a mélyből, kihalt városok népesülnek be ismét, és feledésre ítélt szerelmek lángolnak fel – a feltörő múlt azonban elfeledettnek hitt bűnöket is a napvilágra hoz, és forgószélként kavarja fel Ladann-völgy életét a trilógia záró kötetében.

Témakör: fantasy; ifjúsági regény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Az ember sokszor pokolian magányos, akkor is, ha vetésről és aratásról kell döntenie, és akkor is, ha egy ország sorsáról. Jó, ha van valaki, aki esténként megölel, akár jól sikerült a napod, akár nem.”

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások