2024. 05. 06. Ivett, Frida napja van

Heti könyvajánló, 2024. április 24.

Heti könyvajánló, 2024. április 24.

Dömötör László: A lámpás hölgy

Fülszöveg: A XXII. századra az emberiség benépesítette a Holdat. Miközben Szeléné holdváros nyüzsgő hétköznapjait éli, a látszólag biztonságos létesítmény falai között gonosz erők ébredeznek. Titokzatos balesetek történnek, szellemek bolyonganak a folyosókon, néhány tudósnak pedig nyoma veszik. Vajon van összefüggés a rejtélyes események között?

Témakör: barátság; nyomozás, sci-fi

Egy(-két) mondat a könyvből: Ha tudnád, hogy valami nagyon nincs rendben körülötted, és választanod kellene, hogy homokba dugod a fejed, vagy beleállsz a sztoriba, de ezzel feldúlsz magad körül mindent, mit tennél?”

 

John Flanagan: Jégföldje

Fülszöveg: A rettegett skand hajókapitány rabjaiként Will és Evelin Skandia felé hajóznak. Halt megfogadta Willnek, hogy megmenti, és ennek érdekében még arra is kész, hogy szembeszegüljön a Királlyal. A száműzött Vadonjáró Horáccal az oldalán Gallikán keresztül Skandiába indul. Útjuk során minduntalan vámszedő, rablólovagokba ütköznek. Horác sem most kezdte a vívást, így hamarosan a hadurak és lovagok körében nagy hírnévre tesz szert. De vajon még idejében megtalálják-e Willt, hogy kimentsék rabszolgaságból?

Témakör: barátság; hajózás; kalandregény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Az az idő, amit arra fordítasz, hogy formában tartsd magad, nem lehet elfecsérelt idő.

 

Nyulász Péter: Helka

Fülszöveg: Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni.
Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. A fantasy határát súroló, kacagtatóan humoros kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el. Ismerd meg őket, és döntsd el: elhiszed-e, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták a mindannyiunk szívében helyet kapó Balatont! 

Témakör: Balaton; fantasy; meseregény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Annak, aki nem érti, minden könyv üres!

 

Rojik Tamás: Holdezüst és éjsötét

Fülszöveg: Miután egy különös öregasszony néhány magot ad Jancsinak, hogy ültesse el, meghökkentő események sorozata indul el a fiú életében. Az anyja, akit sosem ismert, és fotó sem maradt róla, egyszer csak megjelenik egy régi fényképen. Az addig alacsony, vékony fiú hirtelen nőni kezd, és olyan dolgokat is lát, amit úgy tűnik, a körülötte lévők nem. Amikor megismerkedik Sárával, rádöbben, hogy a magokból kinőtt fán keresztül egy másik világra nyílik kapu – ahol nem csak jószándékú lények élnek. A Vasorrú vezette, népmeséinkből jól ismert alakok célja, hogy átvegyék az uralmat a lenti világban, a Földön. Az egyetlen akadályt Jancsi jelenti, akinek, miközben próbálja megfejteni az igazságot az anyjáról, fel kell nőnie a feladathoz, hogy megakadályozza Vasorrút és társait a tervük végrehajtásában.

Témakör: Budapest; meseregény; varázslat

Egy(-két) mondat a könyvből: „– Jóban van a német banyákkal is?
– Szakmai kapcsolatban vagyunk – bólintott sokatmondóan a bába.

 

Tatay Sándor: Bujdosásunk története

Fülszöveg: Egy éven át tartó bujdosásról szól ez a szép és lenyűgözően izgalmas könyv. A második világháború utolsó időszakában két fiú megszökik a nyugatra hajtott fiatalok közül, s a Badacsony sziklái és szőlei közt bujdokolva, Robinson-életet élve várja ki a megpróbáltatások végét. A haza, az otthon szeretetére és a munka megbecsülésére tanít ez a regény; lapjain kirajzolódnak az északi Balaton-part legszebb tájai, s megelevenednek a nagy világégés elmúltára váró Magyarország történelmének döntő napjai

Témakör: 2. világháború; Badacsony; kalandregény

Egy(-két) mondat a könyvből: „Hát ide figyelj, lányom, hogy a politikában meg a háborúban mi következik be, ahhoz én nem értek. De ahhoz értek, hogy éretlen szőlőt nem szabad leszedni. Én vinkót még sosem mertem bele a hordóimba. És ha a török volna itt a nyakunkon, akkor sem tenném, hanem azt mondanám, inkább az ellenség szüreteljen édeset, mint én savanyú lőrét.

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások