2024. 04. 25. Márk napja van

Heti könyvajánló, 2021. szeptember 20.

Heti könyvajánló, 2021. szeptember 20.

Dávid Ádám: Millennium Expressz

Fülszöveg: Milyen különös vonat halad át Budapest szívén? A Millennium expressz! Még sosem hallottál róla? Akkor itt az ideje! Teri sem tudott az árva gyerekeket mentő vonat létezéséről, amíg rajta nem találta magát. De ő a híres Zsolnay családból származik, és élnek a szülei! Miért vette fel a Millennium? Mert üldözi valaki, akiben megbízott. A vonaton azonban menedékre és barátokra lel. Közben üldözője egyre közelebb kerül hozzá, és az egész szerelvény veszélybe sodródik…

Merre visz tovább a Millennium expressz útja? A regény a századfordulón játszódik – tele kalanddal, váratlan fordulattal és szerelemmel. Felbukkan benne a fiatal Ady Endre, Gárdonyi Géza és Hajós Alfréd is. (Két folytatása szintén hozzáférhető a könyvtárban.)

Témakör: századforduló; millennium; kalandregény

Egy mondat a könyvből: „Mikor Teri kidugta fejét a csatornából az Oktogon közepén, elsüvített mellette egy gőzmozdony.”

 

Darvasi László: Trapiti avagy a nagy tökfőzelékháború

Fülszöveg: Egy szép napon fura kis manócska bukkan fel Kavicsváron, nem tudja, honnan és miért jött, csak azt, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az a Trapiti? És ki tudja, ki az a Trapiti? Mese a szeretet és a trapitizés erejéről.

Témakör: meseregény; tökfőzelékháború

Egy mondat a könyvből: „Az igazi vágy azt jelenti, hogy az ember egy kicsit más akar lenni, mint amilyen valójában.”

 

Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái

Fülszöveg: Stuart Horten meglehetősen alacsony tízéves. A balsorsa a meglehetősen unalmas Beetonba, apja szülővárosába veti, ahol senkit sem ismer, ráadásul a szomszédban az elviselhetetlenül nagyképű Kingley-lányok laknak. Lehet ennél rosszabb?

Ám egyszer csak megkezdődik élete legnagyobb kalandja… Meg kell találnia nagy-nagybátyja elveszett műhelyét, ami telis-tele van trükkös és varázslatos tárgyakkal. Nyomkövetés és rejtélyek minden sarkon – ám ami elsőre izgalmas és mulatságos feladatnak látszik, hamar veszélyes küldetéssé válik, amit nem képes egyedül megoldani.

Témakör: bűvészet; kalandregény; nyomozás; rejtély

Egy mondat a könyvből: „Lehet, hogy egy kérdőjelet kellene tetováltatnia a homlokára, tűnődött Stuart, és ha az apja mond valamit, csak rábök az ujjával.”

 

Mikó Csaba: Tükörváros titka

Fülszöveg: A hajdan gyönyörű és gazdag Tükörváros egét sötétség borítja, a hős Daledon király birodalmának leáldozott. Az új uralkodónő csak szenvedést hozott és éhezést, úgy tűnik, a város már sohasem lesz többé olyan ragyogó, mint azelőtt.

Minderről az alig tizenkét éves Marcó mit sem sejt: békésen él egy völgy mélyén az apjával és a húgával, és arról álmodozik, hogy Daledon király testőre lesz. Már nagyon várja a napot, amikor megmutathatja, hogy remekül forgatja a kardot, és bátorságban bárkivel felveszi a versenyt. És ez a nap hamarabb elérkezik, mint hitte volna. Marcó és húga elindulnak Tükörvárosba, hogy bebizonyítsák: ahol a felnőttek ereje már kevés, ott a gyermeki lelemény még csodát tehet.

Témakör: fantasy; kalandregény; mese

Egy mondat a könyvből: „Mert nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, fiam, hanem az, hogy csináld mindig becsülettel.”

 

Lucy Strange: A világítótorony legendája

Fülszöveg: A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.

Témakör: 2. világháború; Anglia; ifjúsági regény; tenger

Egy(-két) mondat a könyvből: „A tengernek sok különböző dala van, gondoltam. Vannak napok, amikor hárfán lehetne játszani az énekét, ezen a napon viszont valami sokkal ünnepélyesebb illett ide: talán egy lassú játékú gordonka.

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások