2020. 01. 29. Adél napja van

Giffoni 2019

Idén is - ahogy már 15 éve minden nyáron - iskolánk négy tanulója Bednárik Otília olasztanár kíséretében részt vett a dél-olaszországi Giffoni Film Fesztiválon.

Giffoni egy Salernotól 20 kilométerre fekvő festői kisváros, ahol 50 éve rendeztek először filmfesztivált gyerekek és fiatalok számára. Mára ez a fesztivál Olaszország legjelentősebb nemzetközi ifjúsági filmes seregszemléjévé nőtte ki magát, és óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországról minden évben a mi iskolánk küldhet delegációt.

A világ minden tájáról érkeztek fiatalok, csaknem 60 országból. A gyerekek korosztályuknak megfelelő filmeket néztek meg, majd a végén szavazással döntöttek, hogy melyik film nyeri a fesztivál díját, az arany griffmadarat. A vetítések után beszélgettek a filmekről, elsősorban egymással, de gyakran meghívták az alkotókat is, akiktől kérdezhettek a munkájukról, tapasztalataikról. Minden két nyelven, angolul és olaszul zajlott, így ez remek alkalom volt diákjainknak a nyelvtanulásra is. Számos egyéb program is színesítette az eseményt, koncertek, workshopok, találkozók a filmvilág nemzetközi hírű sztárjaival, szabadidejükben pedig kirándulhattak a tengerhez, vagy megnézhették az Amalfi part csodálatos látnivalóit. A gyerekeket helyi családok látták vendégül 11 napig, így bepillantást nyerhettek a dél-olasz mindennapokba is.

Reméljük jövőre is érkezik meghívó, és ismét négy tanulónk képviselheti Magyarországot ezen a nagyszerű eseményen.

Néhány fényképEseménynaptár

Legközelebbi események

Dugonics András Matematikav... Félévi értesítő kiküldéséne... Szentmise - 11g osztály
Összes esemény

Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

OM azonosító: 032450

tel: 26/375-322

szentantaliskola2081@gmail.com

Banner

 Iskolánk támogatója:

 

  Kapcsolat

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.
Telefon: 26/375-322
E-mail: iskola@paduai.hu

Adatvédelmi tisztviselők: Dr. Sipos Addrienn,
Dr. Marczali Melinda
adatvedelem@paduai.hu