2024. 04. 25. Márk napja van

Fenntartónk

Fenntartónk

Az iskola fenntartója a Székesfehérvári Egyházmegye

Püspökünk: exc. Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök

8000 Székesfehérvár, Városház tér 5.

 

Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság (EKIF)

Elnök: Szalma István

Cím: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 5.
Telefon: (22) 510 693
E-posta: ekif@puspokseg.hu

 

Köszöntő

Húsz éve, 1995-ben kezdte meg újra működését az Angolkisasszonyok Rendjének fenntartásában a piliscsabai katolikus iskola. Története visszanyúlik 1941-re, amikor a rendi irányítás alatt az iskola megkezdte működését, és az utána következő évekre, amikor a rendtől elvették hatalmi szóval azt, ami jogos tulajdonuk volt, és amivel a közösséget szolgálták, ahol építették a magyar jövőt a gyermekek oktatásával, nevelésével.

1995-ben kapta meg az iskoláját újra a rend, és sok évtizedes távollét után megkezdte ismét áldásos működését. Az iskolában kiemelkedő lelki-szellemi nevelő, oktató munka folyt.

A nővérek, felismerve saját lehetőségeik korlátait, az iskolát 2012-ben a székesfehérvári egyházmegyének adták át, amely azóta mint egyházmegyei iskola működik. 550 növedék jár ide, hogy sokféle oktatásban részesüljön, és erősödjön a katolikus hitben, a hit szerinti életben. A magyar oktatás és nevelés kiváló eredményekkel dicsekedhet, ha a múltat idézzük. Büszkén látjuk magunk előtt a magyar szenteket, az első magyar szent családot, azokat a nagyjainkat, akik az egyetemes egyház tanítását és szentjeit maguk elé állítva, példájukból tanulva nemcsak tanúságot tettek a hitről és a keresztény életről, hanem a szentség magaslatára is eljutottak.

Ma is ez a feladata az egyházi fenntartású iskoláknak. Úgy tanítsanak, hogy a növendékeik megfeleljenek a mai idők kihívásainak, eleget tudjanak tenni a kor feladatainak, tudják előbbre vinni a hazát és a nemzetet tudományukkal, rátermettségükkel, kiforrott adottságaikkal. Legyenek igaz emberek, akik a hitben élnek, akik az egyházhoz hűségesek, akik tanúságot tesznek Isten szeretetéről a világban, akik az életszentség kovászai lesznek saját családjukban és közösségeikben. Ez a munka nem csekély felelősséggel jár, ezt teljesíteni igazi odaadottság kell nevelőtől, tanártól, és növendéktől, tanulótól is, és persze a családoktól is.

Kívánom, hogy amikor hálát adunk Istennek, minden jó forrásának az elmúlt húsz esztendő minden eredményéért, felelősen nézzünk a jövőbe, és a kapott kegyelmeket felhasználva áldozatosan teljesítsük azt a hivatást, amit az Úr adott nekünk, éljünk azokkal a talentumokkal, amiket ő bízott ránk. Legyen hála és köszönet a múltért, ima és könyörgés a jövőért, legyen odaadott elkötelezettség feladataink Isten szándéka szerinti végzésében. Isten áldása kísérje iskolánk életét, a tanulók és tanárok, nevelők munkáját!

Székesfehérvár, 2015. február 14.

Spányi Antal püspök

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások