2024. 03. 29. Auguszta napja van

Beszámoló három nyári táborról - 2020

Beszámoló három nyári táborról - 2020

1. Bringás vándortábor: Vértes-Gerecse-Velencei-tó

Időpont: június 22-28.

18 tanuló részvételével, akik a 6-10. évfolyamokból kerültek ki, Móni néni és Ági néni vezetésével gyönyörű hazai tájakon tekertünk - csaknem 200 kilométert. 

Nemcsak a Vértes és Gerecse dimbes-dombos tájait ismerhettük meg, hanem nagyon sok egyéb élményben is volt részünk. Csak néhányat említve közülük: meglátogattuk az etyeki Korda Filmparkot, a gánti bauxitbányát, a csókakői várat, fagyiztunk és lovas kocsikáztunk Csákváron, fürödtünk a Velencei-tóban. Közben pedig, amikor lehetett, nagyokat játszottunk, beszélgettünk, tábor tüzet raktunk. A tábor végére új barátságok születtek, egy jó közösség alakult ki, és mindenki úgy indult haza, hogy jövőre is szívesen jön a bringás táborba.

 

2. Zarándok tábor: Tihany-Pannonhalma

Időpont: június 29. - július 5.

Ági néni és Móni néni vezetésével az iskolánk felső gimnazistáiból és végzőseiből álló 15 fős csapattal vettünk részt a Tihanytól Pannonhalmáig tartó gyalogos zarándoklaton. Az együtt töltött egy hét alatt a 120 km mellett egy belső utat is végigjártunk, rengeteget beszélgettünk, nevettünk, ha kellett elcsendesedtünk. Bepillantást nyerhettünk  a bencés szerzetesek világába, hiszen az utunk során nemcsak  a kiindulási és végponton, hanem Bakonybélben is bencés szerzetesek fogadtak minket. Megtapasztalhattuk az elfogadás és elfogadottság élményét, és a hét végére egy rendkívül jó közösséggé formálódtunk. Reméljük, jövőre egy új útvonalon újra együtt zarándokolhatunk.

 

3. Vízi vándortábor: Esztergom-Római-part

Időpont: július 13-19.

A mostani 7.g osztály tanulói egy kis szülői, testvéri kísérettel, Móni nénivel és Balázs bácsival összesen 32-en eveztek a csodálatos szépségű Dunakanyarban. Nagy élmény volt négy hónap után újra találkozni egymással, újra valóságosan érezni, hogy egy osztály, egy közösség tagjai vagyunk. Annak ellenére, hogy az idő kissé mostohán bánt velünk és nem igazán kívánkoztunk a Dunában fürdeni, azért az evezésen kívül is nagyon sok jó programban volt részünk. Dömösről felgyalogoltunk a Rám-szakadékba, Szentendrén megnéztük a skanzent, esténként pedig a közös játékok, kártyapartik, beszélgetések hoztak közelebb egymáshoz minket. Reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk a nyár során egy hetet az osztálytáborban együtt tölteni.

További képek a táborokról: https://paduai.hu/galeria/43

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások