2024. 04. 19. Emma napja van

A Tűz Lángjai - XI. Fény Fesztivál, Jászfényszaru

A Tűz Lángjai - XI. Fény Fesztivál, Jászfényszaru

A jászfényszarui Iglice Táncegyüttes 2021. október 16-án - immár a tizenegyedik alkalommal - rendezte meg a Fény Fesztivált. Olyan alkalmat teremtettek a különböző népművészeti irányzatok - népi hangszeres, népdaléneklés, szólótánc, táncegyüttes - színpadi formái számára, ahol a tanítványok és a pedagógusok egyaránt bemutatkozhatnak, megtekinthetik egymás produkcióit és szakmai visszajelzést, minősítést is kaphatnak. Képek a galériában. Az iskola néptánc tanszakának legújabb, egyesített csoportja a...

Tűz Lángja Néptáncegyüttes, mely tagjai 4-11. évfolyamainkon tanuló gyerekek. A csoport a Fény Fesztivál meghívására szerveződött össze. A tanév eleje óta intenzív, koncentrált próbákkal készültek az első igazi megmérettetésre. A feladat nemcsak az egyes táncok ismerete, eltáncolása volt, hanem egy színpadra szerkesztett koreográfia bemutatása igazi színházi körülmények között. Jászfényszarun a Tűz Lángja Néptáncegyüttes moldvai előadását a nézők vastapssal jutalmazták. A bemutató BRONZ minősítést szerzett a többi nagyobb gyakorlattal rendelkező csoportok között! A zsűri értékelésében dicsérte az énekek, a zenei kíséret, a viselet magas színvonalát, a gyerekek figyelmét, adott időben kiteljesedett energiáit. Javasolta a koreográfia tömörítését, az a capella ének - zene kapcsolódás jobb megoldását, a statikus térformák megbontását. Mindent egybevéve csodálatos érzelmeket éltünk át, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk! Reméljük, sok hasonló emlékünk lesz még együtt! Nagyon büszkék lehetünk a táncosainkra! 

A zenei kíséretet iskolánk új népifurulya-tanára, Tulipán Zsombor és barátai biztosították! A zsűri kiemelte, hogy milyen ritka, ha valakinek saját zenekara van! Ebben a mi iskolánk nagyon szerencsés!

Aki rajtunk csodálkozik, az is közénk kívánkozik! - mondja a táncszó. Aki közénk csatlakozik, az is velünk mulatozik! - Várunk szeretettel minden táncolni vágyót csoportjainkba! 

Hálásan köszönjük lehetőséget, az iskola és a szülők biztatását, támogatását! 

 

Némethné Bakonyi Erika, Varga Norbert 

néptáncpedagógusok

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások