2024. 05. 18. Erik, Alexandra napja van

Zarándoklatok Szűz Mária nyomában

Zarándoklatok Szűz Mária nyomában

A tavalyi évhez hasonlóan iskolánk ismét zarándoklatot szervezett a Páduai-családnak, diákok, szülök, iskolai munkatársak részvételével Magyarok Nagyasszonya ünnepének előnapján, október 7-én, hogy együtt imádkozzunk az út során Hazánkért és benne gyermekeink jövőjéért. A zarándoklat a Verőcei Gábor atya celebrálta szentmisével kezdődött a piliscsabai templomban, ahonnét a zarándokkeresztet követve indulunk Máriaremetére, illetve a Szent Ferenc forráshoz.

 

 

Útközben rövid keresztutat jártunk, a Nagy-Szénáson szemlélődtünk, rózsafüzért imádkoztunk, csendben elmélkedtünk - beszélgettünk egymással és Istennel. Gyökössy Endre szavaival élve: „Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak. Leborulók és nem kiborulók többé.”

A kisebbek családi körben egy rövidebb útvonalon zarándokoltak a Szent Ferenc forráshoz, a Szent Donát emlékmű érintésével. A közös szentmise után minden résztvevő választott egy követ, amire ráírta, hogy kiért ajánlja fel ezt a zarándoklatot. Útközben mi is énekeltünk, imádkoztunk a békéért, magyar hazánkért, családjainkért és a rózsafüzért mondtuk. A zarándoklat végső céljánál ugyan leraktuk a felajánlásainkat szimbolizáló köveket, de magunkkal vittük a zarándoklat gyümölcseit: a békét és a hálát.

Ujházy Márta és Herman Judit CJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások