2024. 04. 28. Valéria napja van

Újabb levél az udvarról

Újabb levél az udvarról

Kedves Szülők! 

Tájékoztatni szeretnénk benneteket az udvar fejlesztés jelenlegi állásáról:

1. Először is hálásan köszönjük az eddig befolyt adományokat! A meghirdetéstől a mai napig 3.650.000 forint érkezett be 35 család részéről "udvarfejlesztés" közleménnyel a Hajnalcsillag Alapítvány számlájára.

Többen kérdeztétek, hogy a szeptember óta gyűlő „rendes” alapítványi befizetéseket az udvarra fogjuk-e fordítani. Természetesen abból is több millió forintot kapunk erre a célra, de más, ugyancsak sürgős fejlesztéseket, kifizetéseket is - pl. projektorok beszerzése, tanári pályázatok stb. - ebből a pénzből kell támogatni.

És természetesen a bálon összegyűlt 672.000 forintot is az udvari játszóeszközökre fordítjuk! Mindennek köszönhetően – nagyon szűken – belefoghatunk a fák alatti rész felvirágoztatásába: vízelvezetés, fenyőkéreg burkolat, játszótéri eszközök, de tovább folyik a gyűjtés, mert nagy-nagy szükségünk van még rá. Csak a fenyőkéreg burkolatra elmegy majdnem az összes szülői udvar-befizetés… Ezért buzdítjuk a többi családot is: akár részletekben, de, kérjük, valamennyit áldozzon a gyerekek iskolai életterének jobbá tételére! Mert tényleg jobb lesz! 5.000 forint is számít!

Számlaszám: 11101404-18663877-10000001

Hajnalcsillag Alapítvány

Közlemény: udvarfejlesztés

2. A Dalos Tüzép közvetítésének hála INGYEN TÉRKŐ felajánlást kaptunk 4,5-5 millió forint értékben, ahol csak a rakodást, csomagolást kell fizetnünk, ami kb. 200.000 forint. Köszönjük nekik! Most már „csak" a 800 m2 térkő lerakásának munkadíját kell megkapnunk az egyházmegyétől, ahonnan minden nap várjuk a hírt a döntésről…

3. Ugyancsak lélegzet-visszafojtva várjuk a Miniszterelnökség döntését: kapunk-e az alsós focipálya gumiburkolatára támogatást. Erre egyébként a Decathlonhoz is beadunk egy pályázatot – éppen a mai napon. Állítólag a számtalan pályázó közül ezen csak kevesen nyernek, ezért ha valakinek bármilyen segítséget nyújtó kapcsolata lenne ez ügyben, hálásak lennénk!

4. A pénzekre várakozás miatt a játszótéri eszközök nem fognak elkészülni a tavaszi szünetre, amikorra a munkák indulását eredetileg terveztük. Ezért kb. május végén, június elején szeretnénk több, szorosan egymás utáni kisebb ütemben kérni a fizikai segítségeteket is, hogy a „poros sarok” elkészüljön. Szuper hír, hogy az iskola az udvaron folytatott munkát a gimnazisták számára kötelező 50 óra közösségi szolgálatként elfogadja. Ezért ezek a - remélhetőleg jó időben, jókedvvel végzett - munkák valódi CSAPAT- ÉS APA-FIA, ANYA-LÁNYA KAPCSOLATÉPÍTÉSRŐL szólhatnak majd! Ekkor a következő feladatok várnak ránk nagyjából:

- meglévő tanári padok, asztalok csiszolása, újrafestése

- meglévő homokozó új homokkal való feltöltése

- focipálya mellé „szurkolói dobogó” építése (alacsony fal, amelyre ülni is tudnak a gyerekek)

- magaságyás építése

- tartóoszlopok betonozása (még nem biztos, hogy nekünk kell csinálni)

- csúszdák szilikonozása …és majd valószínűleg felmerül útközben más is..

Ez idő alatt fognak a szakemberek is itt tevékenykedni: a földmunkák, a vízelvezetés kiépítése és a játszótéri eszközök felszerelése is akkor zajlik majd.

Ugyanebben az időszakban, amíg az alsós udvar fás területével dolgozunk, szeretnénk a FELSŐS udvarra egy mászófalat építtetni. Múltkor fiam futóedzője azzal a mondattal biztatta a gyerekeket: „Ne feledjétek: a mozgás jobban fejleszti az agyat a tanulásnál!” Ezt túlzásnak éreztem, de foglalkoztatni kezdett a dolog, és egyből rátaláltam egy professzor előadására (nem hosszú és élvezetes!), amelyet mindenképpen érdemes meghallgatni:

https://www.youtube.com/watch?v=bY4HTE8ZFCg

A MOZGÁS TEHÁT TÉNYLEG JOBBAN FEJLESZTI AZ AGYUNKAT BÁRMINÉL, és a prognózisok szerint gyermekeink generációjára az a veszély leselkedik a világ történetében talán először, hogy a szüleiknél rövidebb életre számíthatnak a mozgás hiányának és a túlevésnek köszönhetően… Tegyünk érte, hogy ne így legyen!

Az SZMK nevében,

Olaj Anett

+36 30 203 4155

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások