2024. 05. 04. Mónika, Flórián napja van

Legyünk imádságban egymillióan!

Legyünk imádságban egymillióan!
Október 18-án világszerte minél több gyermek imádkozza el a rózsafüzért a békéért és az egységért! Tavaly 871.523-an voltunk, reméljük idén tényleg meglesz az egymillió! Helyszín és időpont a Páduai iskola kápolnája, október 18., szerda reggel 7 óra. Az imát az iskola rendjéhez igazodva pontosan fogjuk kezdeni. Az imát a Missziós Gyermekek Társaságának helyi közössége szervezi. Szeretettel várunk mindenkit! Csatolunk egy kampányfilmet is, bár angolul van, de a lényeg érthető.  Tóthné Müller Andrea és György-Deák Panni, szervezők
 
 

A jövő hét szerdán megrendezésre kerülő rózsafüzér ima az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" kampány része, amiről bővebben itt olvashattok. 

Az „Egymillió gyermek imádkozik a rózsafüzért” imakezdeményezés fő célja, hogy megmutassa, a gyermekek bizalommal teli imája nyílként repülhet egyenesen Isten szívébe, és ezért hatalmas ereje van. A gyermekek világszerte közös rózsafüzér-imája sok kegyelmet hoz a világra, és nagy áldás a családok és az Egyház számára. HOGYAN KEZDŐDÖTT?A kampány ötlete 2005-ben született Caracasban, Venezuela fővárosában. Miközben több gyermek a rózsafüzért imádkozott egy út menti szentélyben, néhány jelenlévő asszony mélyen átélte Szűz Mária jelenlétét. Azonnal Szent Pio atya ígéretére gondoltak: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, a világ megváltozik.” És pontosan erről van szó: bízni a gyermeki ima erejében. Jézus azt tanítja nekünk: „Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Mt. 18:3). Az azóta eltelt évek során gyerekek százezrei csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez, és számos megindító bizonyságot kaptunk a világ minden tájáról. Nemcsak a gyerekek öröméről és buzgóságáról beszélnek, hanem arról is, hogy a velük együtt imádkozó felnőtteket is megérintette a kegyelem, és elkezdtek a rózsafüzérnek állandó helyet adni életükben. Miért éppen október 18-án? - Október az Egyház számára sajátos módon a rózsafüzér hónapja. Október 18-án ünnepeljük Szent Lukács evangélista ünnepét is. Ő az, aki átadta nekünk Jézus gyermekkorának történetét, és a hagyomány szerint szorosan kötődött a Szűzanyához, Isten Anyjához. Szóval ez egy nagyon megfelelő nap. Fatimában a Szűzanya arra utasította a három látnok gyermeket, Luciát, Francisco-t és Jacintát, hogy mindennap imádkozzanak rózsafüzért, hogy békét szerezzenek a világnak. Az ACN által több mint 140 országban végzett napi projektmunka lehetővé teszi számunkra, hogy első kézből lássuk, mennyire szenvednek a keresztények és az egész világ a szegénység, a terrorizmus és a háborúk hatásaitól. Egyedül Isten hozhat békét. Ehhez mi is hozzájárulhatunk – konkrét segítséggel, de mindenekelőtt imáinkkal. A rózsafüzér JELENTÉSE János Pál pápa a rózsafüzérről írt apostoli buzdításában: „A rózsafüzér természeténél fogva a békéért való ima, hiszen Krisztusról, a Béke Fejedelméről való elmélkedésekből áll. A rózsafüzér egyben imádság is a békéért. A rózsafüzér természeténél fogva kitartó kérés, amely összhangban van Krisztus „szüntelen imádkozásra” való felhívásával, reményt ad, hogy a békéért folyó nehéz csata még ma is megnyerhető."

 

 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások