2024. 04. 28. Valéria napja van

Bátrak Ligája országos döntő: 2. helyezett a Páduai!

Bátrak Ligája országos döntő: 2. helyezett a Páduai!

A finálénak a fővárosi Kozma István Birkózó Akadémia adott otthont június 8-án, csütörtökön. Összesen 14 általános iskola 112 versenyzője állt rajthoz, és szinte harapni lehetett a levegőben a feszültséget, ugyanis a bajnokok jutalma 400, az ezüstérmeseké 300, a bronzérmeseké pedig 100 ezer forintos vásárlási utalvány volt a minden csapatnak járó, garantált 100 ezer forintos vásárlási utalvány mellett. A verseny délelőtt 10 órakor vette kezdetét, a bátor fiataloknak hét állomást kellett időre teljesíteniük a legjobb tudásuk szerint. A feladatok között szerepelt: 

„villám tájékozódás”, , erő-, és tudáspróba, RC tank vezetés, falmászás, „laser run” és egy komplex akadálypálya is. Minden feladatot egyszerre két csapat teljesítette, így még látványosabb és izgalmasabb volt a vetélkedő, hiszen verseny alakult ki a versenyen belül, ami a résztvevőket is csak még jobban motiválta. Az első helyen végül a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapata végzett, a dobogó második fokára - csupán két ponttal lemaradva - a piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola versenyzői állhattak, a harmadik helyet pedig az ürömi József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (ÖKO Iskola) fiataljai szerezték meg. A páduais csapattagok: Papp Sarolta, Lasztaméry Anna, Neumann András, Farkas Zalán, Török Mátyás, Krasznai Vince, Piros Benedek és Bán Sebestyén. Köszönjük Vadas János tanár úrnak a diákok instruálását! 

Az esemény védnöke Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója, de Németh Szilárd, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte a versenyt jelenlétével. (forrás:honvedelmisport.hu)

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások