2024. 04. 24. György napja van

Pályaorientációs Nap 2019

Pályaorientációs Nap 2019

Jelentkezés az előadásokra

A meghívott előadók bemutatkozása itt, a Részletekben.

Kelemen Edmond vagyok, tájépítész. 2015 óta egyéni vállalkozóként dolgozok tájépítész irodák alvállalkozójaként. Szabadúszóként lehetőségem van megválogatni megbízóimat, projektjeimet, én osztom be munkaidőm és választom ki munkakörnyezetem. Szeretem a szakmám és az alkotás örömén túl meggyőződésem, hogy tájépítészként jobbá tudom tenni a világot, legalábbis annak egy kis szegletetét. Mindig egy újabb kis szegletét!


Krasznai Gyöngyi vagyok, Piliscsabán lakom és itt is dolgozom több mint 15 éve területi védőnőként. Huszonhat éve élek házasságban, két gyermekem van, mindketten a Páduai Szent Antal iskolába jártak. Szívesen beszélek a területi védőnői munkáról, amit nagyon szeretek. A hivatásomat nem én választottam, a hivatás választott engem.

 


 

Vörös Márton, az Országos Mentőszolgálat csillaghegyi mentőállomásának mentőtisztje vagyok. Budakalászon nőttem fel, de feleségem itt végzett a Páduai Szent Antal Gimnáziumban, így kapcsolódom ide én is. Tizenkét éve kezdtem el dolgozni a mentőknél, kezdetben ápolóként, majd a diplomaszerzés után mentőtisztként. Mester diplomámat a Budapest Műszaki Egyetemen Egészügy mérnök szakon végzem. A kollégáim és a munkahelyem a második családom, igazi barátok és bajtársak vesznek körül munka közben.

 


 

 

Tam Csilla - újságíró, közgazdász és MTB bíró. Szekszárdon születtem, ott éltem 18 éves koromig. Azt követően 2 évig Franciaországban majd 1 évig Belgiumban tanultam és dolgoztam. 1996 óta Budapesten élek. 47 éves vagyok férjezett egy 12 éves kislány édesanyja. Végzettségeim: Francia nyelv és kommunikáció (1992/Párizs), Európa Uniós tanulmányok (1993/Büsszel), Újságíró (1994/MUISZ/Budapest), Idegenforgalmi közgazdász (1998/KJF/Székesfehérvár), Nemzetközi mountain bike bíró (2003/UCI/Aigle) és  UCI Tutor (2016 óta).

Nemzetközi MTB bíróként  évente tavasztól-őszig szinte minden hétvégén versenyen vagyok. Számos országban dolgozok legtöbbször főbíróként.Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Rio2016 nyári Olimpiai Játékokra is delegáltak versenybíróként, ami felejthetetlen élmény volt. A versenybírói munkában legjobban azt szeretem, hogy különböző országok, kultúrák és különböző tudás szintű kollégák kell együttműködjenek egymással úgy, hogy a verseny végén azt mondhassuk, sikeres volt a rendezvény. Ősztől-tavaszig a tanításé a főszerep. 2004 óta az összes magyar MTB bírót én képeztem, de Tutor-ként a UCI (Union Cycliste International) felkérésére felsőbb szintű bírók képzésében és továbbképzésében valamint tananyagok és vizsga anyagok fordításában is részt veszek. A bíráskodás egyébként „csak” a hobbim. 2017-ig a szakmámban (idegenforgalom) dolgoztam és önkéntesként segítettem az MKSz (Magyar Kerékpáros Szövetség) munkáját. 2017 óta főállásban a Magyar Kerékpáros Szövetség sportszakmai tanácsadója vagyok.


Baumstark Dávid – katasztrófavédelmi szervező, tűzoltó őrnagy, logisztikus, gépészmérnök és mérnöktanár

Tanulmányaim és képesítéseim: Piliscsabai Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskola, Érettségi bizonyítvány (1994), Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági és Gépészmérnöki Kar, Felsőfokú Logisztikai Képesítés (1998), Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági és Gépészmérnöki Kar, Okleveles Mezőgazdasági Gépészmérnök, Műszaki Ökonómia és Menedzsment Szakirány (1999), Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Kar, Okleveles mérnöktanár (1999), Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, Katasztrófa- és  tűzvédelmi szervező (2008). Jelenleg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában dolgozom a Műszaki szakcsoport kiemelt főtanáraként, címzetes tűzoltó őrnagyi rangban.

 


 

Várbíró Kinga Evelin - keramikus iparművész. 1997-ben diplomáztam a Magyar Iparművészeti Főiskola Mesterképző Intézetében, ami egyetemi diploma megszerzését jelentette.

A több hazai csoportos kiállítás mellett Finnországban, Törökországban, Németországban, Svájcban és Olaszországban is szerepeltem. Japánban – Aomoriban - pedig egy Nemzetközi Fatüzeléses Kerámia Fesztiválon vehettem részt pályázat útján. Rendszeresen részt veszek különböző mesterkurzusokon, szimpóziumokon, egyéni és közös kiállításokon. Szakmai munkásságomnak legfontosabb helyszínét a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdiót tartom, ahol két évig lehettem, mint mesterdiplomás, majd később számos szimpóziumon és mesterkurzuson alkothattam hazai és külföldi művészekkel egyaránt. Közben 1997-2007-ig az Újpesti Bródy Imre Gimnáziumban rajzot és kerámiát, és 2002-2007-ig a Budai Rajziskolában mintázást és rajzot tanítottam. 2007-ben költöztem ki férjemmel Szigetmonostorra, ami a Szentendrei-szigeten található nagyon szerethető település. 2008-ban fiúnk, 2010-ben pedig lányunk megszületésének örültünk.

2011 óta Szigetmonostori műhelyemben, a Pajta Stúdióban óvodás és általános iskolás gyermekeknek tartok egész évben kerámia szakkört, a felnőtt Önképző kör pedig ötödik éve működik. Tapasztalatom szerint egyre többen vágynak arra, hogy munka után kezüket formázásra, korongozásra és festésre használják és alkothassanak kedvük szerint egy inspiratív légkörben, felkészült művész vezetésével. Nyaranta többféle kézműves területeket is érintő kerámiatáborokat, művésztáborokat szervezek.

2018/19-es tanévben a Szigetmonostori Zöldsziget Általános Iskolában, mint rajztanár dolgoztam, ettől a tanévtől pedig ugyanitt a művészeti részen tűzzománc tanár lettem. Nagyon örülök ennek a felkérésnek, mert itt rengeteget tudunk rajzolni, festeni, tervezni és kreatív feladatokat megoldani a gyerekekkel amellett, hogy tűzzománc munkákat készítünk.

Szeretem a változatosságot műfaj és téma tekintetében is – „kötelező” valami újat létrehozni, legyen az egy kültéri plasztika, korongozott figura vagy akár egy mázas porcelántégely. Kedvenc témáim: játéktáblák; kerti plasztikák; szárnyplasztikák; korongolt figurák; rajzos felületű kerámia burkolat. Kedvenc technikáim: papírporcelánnal való plasztikaépítés, felrakás, korongozás. Dolgozom megrendelésre is: felkértek már díjak tervezésére, dizájn tárgyak és ékszerek kivitelezésére, ivókút és kerti plasztikák készítésére is. Törekszem a megújulásra és az őszinteségre.

 


Gergely-Baka Ildikó vagyok, a Képmás magazin és a kepmas.hu újságírója, szerkesztője. Öt éve dolgozom itt; átnézem, javítom a nyomtatott magazinba érkező, megjelenésre váró cikkeket; feltöltöm az írásokat a kepmas.hu felületére; illetve újságíróként is segítem a munkát. Nagy öröm olvasni a különböző témájú interjúkat, pszichológiai jellegű írásokat, és a hibák javításával még érthetőbbé, nyelvileg változatosabbá, érdekesebbé tenni őket. Jó érzés, amikor sokan reagálnak valamelyik cikkünkre a Facebookon – ha hatunk az emberekre, akkor mindig hasznosnak érzem a munkámat.


 

Déri Ágota vagyok, lassan két éve dolgozom az InfoRádiónál riporterként, előtte három évet dolgoztam a Kossuth Rádió Krónika című műsoránál, szintén hírriporterként. Férjemmel most várjuk az első gyermekünket. A munkahelyemen minden nap rövid interjúkat, ezekből összefoglaló híranyagokat készítek, vagy sajtótájékoztatóra, különböző eseményekre megyek el. Munkámban fontosnak tartom a tömörséget, a pontosságot, a tárgyilagosságot, és a saját véleményem mellőzését.

 


Weiszer Márk vagyok, 2014-ben végeztem a Páduaiban. Azóta két grafikus OKJ-s képzésben vettem részt. Párhuzamosan a másodikkal, már aktív munkavállalóként voltam jelen a piacon. A Budai Rajziskola inspiráló közege segített felkészülni a MOMÉ-ra, ahol az egyetem első éve elég mozgalmasan telt. Az alapvető egyetemi feladataim mellett folytattam a munkát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél, elkezdtem a Budai 3. éves grafikus továbbképzését, valamint csoporttársaimmal életre hívtuk a MOME Movement projektet, ahol közhasznú szervezeteknek nyújtottunk grafikai segítséget. Az eddigiekben sikerült kis és közepes nyomdai, valamint médiakommunikációs cégnél is tapasztalatokat szereznem. Foglalkoztam már nyomdai előkészítéssel, kivitelezéssel, látánytervezéssel, arculattervezéssel, kiadványtervezéssel, illusztrálással és webes felületek tervezésével is. Az érdeklődőknek nem érdemes elbátortalanodni, a legtöbb grafikus által végzett munka ma már nem igényel rajztudást vagy kézügyességet! :) 


Mészáros Blanka - kilenc éve dolgozom szülésznőként a budai Szent János Kórházban. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal lenni, járok heti rendszerességgel edzésre, és van két cicám.

 


 

Tölgyesi László meteorológus-informatikus vagyok az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Több mint harmincöt éve dolgozom ugyanabban az épületben, az OMSZ budai központjában. Kilenc évig agrometeorológusként dolgozva tanultam meg a szakma gyakorlati alapjait, majd a második (programozó matematikus) diploma megszerzését követően egyre inkább a számítástechnika, az informatika felé fordultam. Az elmúlt huszonöt évben aktív részese lehettem a meteorológus szakma fejlődésének, modernizációjának, ami nagy részt az informatika robbanásszerű térhódításának köszönhető. A meteorológus hivatás önmagában is egy érdekes szakmai pályával kecsegtet, de a meteorológus-informatikus élete ugyan nem csupa móka és kacagás, de izgalmak és kihívások sorozata. Elmondhatom magamról, amit minden pályakezdőnek kívánok, hogy a pénzkereső hivatásom egyben a szeretett hobbim is, ami persze nem megy szerető családi háttér nélkül. Kapcsolódó oldal: csopamedia.blogspot.com/2019/11/az-adatok-nyomaban-tolgyesi-laszlo

 


Fodor Mihály - közgazdász, tanácsadó. 1978-ban születtem, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségiztem, majd egy évet Párizsban töltöttem ösztöndíjjal, ezt követően elvégeztem Gazdasági Főiskolát, majd újabb diplomát szereztem a Corvinus (akkor még Közgazdaságtudományi) Egyetemen. Dolgoztam a tőzsdei elszámolóházban (KELER Zrt.), majd projektmenedzser voltam egy informatikai cégnél, utána egy újabb éles váltással az ingatlanszektorban kötöttem ki, s azóta is (most már 15 éve) ebben az iparágban dolgozom. Kis (2 éves) kitérőm volt az állami szférában (MÁV, BKK) is, majd egy rövid OTP-s időszak után vállalkozó lettem, s vagyok immár 6 éve, részben saját tulajdonú cégem ingatlanfejlesztéssel foglalkozik. Fél éve igazgatósági tagja vagyok a társadalmi hasznosságú befektetésekkel foglalkozó Impact Ventures Zrt.-nek. 

 


 

 

Szóládi Áron vagyok, ötödéves hallgató az Állatorvostudmányi Egyetemen. Azért választottam az állatorvoslást, mint hívatást célul, mert érdekelt a természet és az állatok világa. Illetve tevékenyen részt szeretnék venni az élelmiszer-termelésben, azért hogy biztonságos ételt ehessünk és e közben az állatok se szenvedjenek. Ebből is kirajzolódik, hogy én haszonállatokkal szeretnék majd foglakozni, azonban társállatainkat is nagyon  szeretem. Otthon szuper aranyos csoki labradorok tenyésztésével is foglalkozunk, amit nagyon szeretek. Szóval nagyon szeretnék majd mesélni az állatorvosi szakma nagyon széleskörű, tele csodákkal, titkokkal az anyatermészetről!

 

 


Hartai-Nagy Eszter Dórának hívnak, jelenleg az Egis Gyógyszergyár Zrt. junior validálási munkatársa vagyok. Korábban én is a piliscsabai Páduai Szent Antal Gimnázium - akkori nevén még Ward Mária Gimnázium - diákja voltam. Itt érettségiztem 2012-ben, majd egy év kihagyás után tanulmányaimat a Szent István Egyetemen, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen folytattam. Lassan egy éve fejeztem be a mesterképzést biomérnökként, alkalmazott biotechnológia szakirányon és azóta dolgozom teljes állásban az Egis cégnél, minőségbiztosítási területen. Az egyetem utolsó évében is már gyakornokként dolgoztam itt, ezalatt megismerhettem a szervezet működését és betekintést nyerhettem a minőségbiztosítás világába, így már könnyebb volt eldönteni, hogy ezen a területen szeretném-e folytatni a jövőben is a karrierem építését.

 


Szövényi Áron vagyok az Anonym Pince tulajdonosa és borásza. 2002-ben végeztem a Corvinus Egyetemen - volt Kertészeti Egyetem - Élelmiszermérnökként Erjedésipai szakirányon. Etyekre a bor hozott engem és egész családomat. 2006-ban még első munkahelyem mellett kezdtünk el feleségemmel Etyeken borászkodni. Az első év pezsgőkészítésről szólt, majd 2007-ben második gyermekünk születése után költöztünk ki Etyekre. Első pillanattól kezdve családi, családias borászat kialakításán gondolkoztunk, ami öt gyerekünk érkezésével be is teljesült. Borászatunk feldolgozó, előállító és érlelő kapacitását évről-évre növeljük, fejlesztéseinkhez sikeresen elnyert beruházási pályázataink is hozzájárulnak. Számos borversenyen veszünk részt borainkkal, melyekkel aranyérmet, esetenként champion díjat nyerünk. Nekem a borászkodás, borkészítés egy “hobbiból” lett hivatás, melyben nagyon jól érzem magam, és a borok készítését mint alkotást élem meg.


 

 

Manninger Miklós vagyok, 23 éves, friss diplomás mérnökinformatikus. 2015-ben érettségiztem itt a Páduai Szent Antal gimnáziumban utána pedig egyből a Budapesti Műszaki Egyetemre (BME) mentem továbbtanulni. Idén nyáron szereztem meg a BSc diplomát és kezdtem el dolgozni egy kis cégnél. Nagycsaládban nőttem fel. 4 testvérem van, akik szintén itt tanultak. Iskola mellet 10 évig vízilabdáztam.

 


 

Vig Zoltán - okleveles építészmérnök, beruházási szakértő és magasépítési műszaki ellenőr a Beruházási Ügynökség – BMSK Zrt. és Csíky és Társa Kkt. cégeknél. Piliscsabán 1991 óta lakunk. Mindhárom gyermekem a Ward, majd a Páduai Iskolában végzett. Két idősebbik lányom végzett építészmérnökök, míg fiam jelenleg a Műegyetem Gépészmérnöki Karát végzi. Ráadásul feleségem és mindkét vejem szintén építész végzettségű. Láthatóan elég jól el van látva a család építészekkel!

Pályakezdésem a kivitelezésben volt, ahol szembesültem a tanult szakmám gyakorlati nehézségeivel és ahol rányitották a szemem arra, hogy az egyetemen tanultak csak képességeket nyitnak meg a szakmagyakorláshoz, de életem végéig szükség lesz folyamatos tanulásra. Ezt követően a közigazgatásban dolgoztam, melynek során – Piliscsaba főmérnökeként – alkalmam nyílt a víz, gáz és szennyvíz-csatorna hálózat teljes illetve részleges kiépíttetésére valamint az új Községház/Városház épületének megépíttetésére. Innen egyenes út vezetett a Katolikus Egyetem beruházásaihoz, ahol lehetőségem adódott, többek között, Makovecz Imre Stephaneum épületének műszaki ellenőrzésére. Azóta számtalan középület megvalósításában volt részem: iskolák, tornacsarnokok, tanuszodák, társasházak lebonyolítójaként és műszaki ellenőreként. Említést érdemel az a 6-7 év, melyet egy piacvezető beruházó cégnél töltöttem, ahol belekóstolhattam a „multi-szemlélet” mechanizmusába. Itt a MOL magyarországi töltőállomásainak átépítései valamit a Tesco áruházak és Erste bankfiókok építése korszerűsítése volt a feladatom lebonyolítóként és műszaki ellenőrként. Az utóbbi időben ismét Piliscsabáról végzem a munkámat. Részt veszek a TTT program (tanterem-tornaterem-tanuszoda) országos megvalósításában, a korábban BMSK Zrt-ből átalakult Beruházási Ügynökség dolgozójaként. A Páduai Iskola fejlesztésében, bővítésében a kezdetektől részt vettem: tetőtéri bővítés és az udvari szárnyak, anyagiak függvényében történt, ütemezett építésében, bezárólag a tornaterem 5 éve történt befejezésével. Ujházy András korábbi igazgató úrral, régi és baráti kapcsolatom okán, folyamatosan illetve igénye szerint konzultáltam az iskola műszaki ügyeivel kapcsolatban.

 


 

Müllner Jasper - tanácsadó. Piliscsabán érettségiztem, majd a PPKE-BTK olasz, majd nemzetközi tanulmányok szakán szereztem diplomámat. Jelenleg pedig egy esti gazdasági mesterképzésen veszek részt a Corvinus Egyetemen. Tanácsadóként a KPMG egy specializált csapatában dolgozom, amely szakpolitikai értékelésekkel és gazdasági-társadalmi hatásvizsgálatokkal foglalkozik, emellett azonban rendszeresen részt vállalok más jellegű tanácsadói megbízásokban, elsősorban belső ellenőrzés, kockázati és megfelelési területen. A munkám során értékes tapasztalatokat szereztem kis- és középvállalati finanszírozás területén és ezen vállalatok növekedését támogató programokkal is volt alkalmam behatóbban foglalkozni. A gyerekeknek olyan témákkal tudnék szolgálni, mint hogy mit csinál egy tanácsadó cég, hogyan lehetsz tanácsadó, miért legyél, miért ne legyél, mi is ez valójában.


 

 

Németh Kata vagyok, állatorvosi asszisztens a Pestimrei Szent Bernát Kisállat Ambulancián. Lassan három éve dolgozom itt, tavaly végeztem el az állatorvosi egyetemen az asszisztensi képzést. Jelenleg kutyafizioterápia irányában végzem tanulmányaimat, mellyel a sérült állatok mozgásszervi panaszain is segíthetek. Szabadidőmben kutyakiképzéssel foglalkozom egyéni és csoportos órák keretében Pilisvörösváron a Brave Dogs kutyaiskolában. Természetesen a saját kis állatkáimra is igyekszem időt fordítani, és nagyokat kirándulni a Pilisben.

 


 

Juhacsek Eszter vagyok, és az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályán dolgozom marketing területen két éve. Osztrák gyökereim miatt mindig is idegen nyelvi környezetben képzeltem el a jövőmet. Fő feladataim közé tartozik az osztrák vállalatok támogatása a sikeres magyar piacra lépésben, valamint a megfelelő üzleti partnerek felkutatása és a sajtófigyelés. A feladataimat elsősorban német, ritkábban angol nyelven végzem. Ezen kívül részt veszek osztrák-magyar rendezvények szervezésében is.


 

 

 

Ludwig Klára - a JÓkenyér - Ludwig&Mentesi Kft. tulajdonos-ügyvezetője, pékmester. Sokáig olyannyira megoszlott a figyelmemet a kézilabda és a sütés között, hogy továbbtanuláskor is fontos szempont volt: a jövendőbeli iskolának jó „kézis” csapata legyen. „Szeretsz sütni és kézilabdázni. Menj a Pesti Barnabásba!” - zárta végül rövidre a kérdést apukám. A szakgimnázium elvégzése után egy németországi pékségben kezdtem dolgozni, és a pékáruk itt látott sokféleségével dőlt el végleg a sorsom. Amikor hazajöttem, egy célom volt: megszerettetni itthon is a magvas és rozskenyereket. A legnagyobb kihívásnak a magyarok távolságtartását éltem meg, amivel kenyereinket fogadták. Az elmúlt 25 évben a kis családi pékségből kalandos út vezetett a mai majd’ 200 főt foglalkoztató üzemig. Sose álmodtam arról, hogy ekkora cégem lesz, ma is inkább péknek tartom magam. A növekedés is arról az örömről szól, amikor eggyel többen veszik a kenyerünket.

 


 

Bicskei Gábor, a piliscsabai GSM és PC Szaküzlet tulajdonosa vagyok. 2000-ben végeztem a BGF Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán, kereskedelmi közgazdászként szereztem diplomát. Ugyanebben az évben alapítottam a cégemet, amely – kis átalakítással- azóta is működik. Először weblapkészítéssel foglalkoztam, majd informatikusként, szerkesztőként, műsorvezetőként is dolgoztam egy kis, budapesti tévénél (Fix.tv). 2003-ben nyitottam a piliscsabai üzletemet, amelyet először egyedül, majd egy-két alkalmazottal működtetek. A boltvezetés mellett beszállítóként, rendszergazdaként, tanácsadóként is dolgozom, önkormányzati illetve céges ügyfelek részére. Munkám mellett sok időt fordítok a személyes kapcsolatokra, több ügyfelemmel vagyunk baráti kapcsolatban, szeretek társadalmi eseményekre járni, szívesen segítek társadalmi munkában is.

 


 

Vászics Virág  - légiutas-kísérő. Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem olasz szakán végeztem, és miután lediplomáztam, különböző multinacionális cégeknél dolgoztam - olasz nyelvtudásomat kamatoztatva, kezdetben Magyarországon, majd Észak-Olaszországban. A repüléssel akkor kerültem közelebbi kapcsolatba, amikor lejárt egy milánói cégnél a megbízási szerződésem, és mivel annyira magával ragadott az olasz kultúra és életforma, úgy döntöttem, hogy továbbra is ebben az országban szeretnék élni. Erre pedig akkor úgy volt lehetőségem, hogy jelentkeztem egy római bázisú légitársasághoz. Kezdetben a 'fapados' szektorban dolgoztam, majd a későbbiekben átköltöztem a Közel-Keletre, ahol volt alkalmam kipróbálni magam a 'prémium' szektorban, jelenleg pedig a LOT Lengyel Légitársaság budapesti bázisán dolgozom purserként. Úgy gondolom, nem túlzok, amikor azt állítom, hogy szenvedélyem a repülés. Pilóta kollégámmal nagyon szívesen adunk majd bővebb tájékoztatást az érdeklődőknek erről a gyönyörű szakmáról és annak minden pozitív és negatív oldaláról.

 


 

Cságoly-Barnai Eszter - rendezvényszervező. A ti iskolátokban végeztem 2013-ban. Nem volt minden mást kizáró tervem, hogy hová menjek továbbtanulni, végül az ELTE Bölcsészettudományi Karán kötöttem ki, ahol a történelem mellett jelnyelvet tanultam. Egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az egyetem alatt fél évet passziváltam, és ebben az időszakban kezdtem el hostessként dolgozni kulturális programokon, céges rendezvényeken, konferenciákon. Ezen munka kapcsán talált rám a jelenlegi munkahelyem, ahol az idő nagy részében rendezvényszervezéssel foglalkozom, de belekóstoltam a hírportál szerkesztésbe és az online rádióba is. Ha érdekel a céges rendezvények, tréningek, konferenciák világa, és azt gondolod, hogy ez egy mindig pörgős és izgalmas munkakör, akkor hallgass meg, mert azért nem mindig az.

 

 


 

Ocskay Márta - humánerőforrás-menedzser. Sokéves tapasztalattal rendelkezem mind executive, középmanagement vagy Y-generáció kiválasztása és HR tanácsadás területén. Voksomat azonban mégis a karrier tanácsadás mellett tettem le, mert tudom, hogy akár a tervezett, akár a hirtelen fellépő karrierváltás sokszor nehéz, körülményes és hosszú lehet. Szakmai hátteremet ezért is bővítettem, hogy még komplexebb megoldásokat tudjak nyújtani ügyfeleimnek, így megszereztem az okleveles business coach képesítést, és jelenleg végzem a Profile XT képzésemet.

Hiszem, hogy csakis személyre szóló karrier-tanácsadással tudom ügyfeleimet a legjobban támogatni, hogy megtalálják maguknak azt az új kihívást, azt a vállalati vagy vállalkozói hátteret, ahol kamatoztatni tudják szakmai tapasztalatukat és további fejlődési lehetőségekkel is gyarapodnak. A karrier-tanácsadás során lehetőség van business coachingra is, ahol mélyeben tudunk foglalkozni azokkal a tényezőkkel, amelyek meghatározók lehetnek az új karrierút megtalálásában. Egyedi szolgáltatásunk a „Walk The Talk”, ahol igény szerint sportolás (aktív séta, nordic walking, futás, biciklizés vagy úszás) mellett tudjuk a business coaching szolgáltatásainkat végezni.

Természetesen továbbiakban is folytatom a számomra kedves, egyéb HR tevékenységeket is: így kiválasztásban, komplex vállalati HR tanácsadásban, Assessment Center és Outplacement szolgáltatásban is számíthatnak rám ügyfeleim, partnereim. Többszöri külföldi kiküldetések során karrier-tanácsadási, kiválasztási és fejvadászati tapasztalataimat sikerült bővíteni, mélyíteni. Kiküldetések során Németországban, Oroszországban és Belgiumban szereztem olyan tapasztalatokat, amelyek a mai napig érvényesek, ha másik kultúrából érkező, esetleg másik országba kiküldetésre váró személlyel kell beszélgetnem és egyedi megoldásokat kell találnom.


 

Káplár  Edit - ökogazdálkodó. Latin-történelem szakos tanár voltam a Humán Intézet Gimnáziumban és a Patrona Hungariae Gimnáziumban. Jelenlegi munkám az ökogazdálkodáson alapuló Hétforrás Birtok irányítása, az eljövendő generációk lehetőségeinek szem előtt tartásával.

 


 

Kauser Jakab - precíziós mezőgazdasági szaktanácsadó. Saját magam által indított vállalkozás keretében végzem munkámat. Az egyetemi évek után gyakorlati, termelési tapasztalatomat feleségem családjának gazdaságában szereztem meg. Az egyetemen és a gyakorlatban megszerzett ismeretek birtokában indítottam el szaktanácsadó cégemet. Munkámban a változatosságot szeretem, mert egyszerre van szükség biológiai, kémiai és informatikai ismeretekre egyaránt.

 


 

Félix Zsolt DLA - építész, vezető tervező, az  Építész Stúdió ügyvezetője (www.epstudio.hu). 1992-ben végeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, majd egy év külföldi posztgraduális képzés után, 1993-ban kezdtem el dolgozni az Építész Stúdióban. Az irodánk a kis irodák közé tartozik, de ennek ellenére jelentős középületeket terveztünk az utóbbi 30 évben. E mellett éveken keresztül oktattam az egyetem középülettervezési tanszékén is. Az irodánkra a családias működés a jellemző, szeretnénk igényes munkákat megvalósítani.


 

Vértes László - tolmács-fordító, nagycsaládos (5), szabadúszó közéletfejlesztő. Műszaki szakközépiskolában érettségiztem, ott humán beállítottságúnak éreztem magam. Ezért magyar-angol szakon tanultam tovább a Pécsi Tudományegyetemen, ahol viszont műszaki megközelítéssel bosszantottam a professzoraimat. Két év nyelviskolai tanítás után kezdtem fordítani, majd tolmácsolni – itt végre megtaláltam az egyensúlyt a humán és a műszaki - valamint a pénzügyi, jogi, orvosi, stb. - látásmód között. Az EU-csatlakozás környékén megtanultam franciául is, azóta két idegen nyelvvel, és nagy lelkesedéssel dolgozom. Öt gyermekem közül egy műszaki pályát választott, egy orvos lett, és hárman foglalkoznak nyelvekkel. A közéletfejlesztés szabadidős pro bono tevékenységem, amelynek célja meghaladni a pártprospektus alapú veszekedés és a politikai Vitéz László vs. Ördög csihi-puhi játszmák szintjét.


 

 

 

Manninger Marcell vagyok, 2017-ben végeztem a Páduaiban (a tanárival szemben lévő tablón láthattok is) és harmadéves hallgató vagyok a Testnevelési Egyetemen, testnevelő - gyógytestnevelő és egészségfejlesztő szakon. A sport és a mozgás a mindennapjaim része, mindig is az volt. Tíz évet vízilabdáztam, és idén kezdtem az 5. évemet a kosárlabdában. Szabadidőmben kosármeccsekre (TFSE–PILIS BASKET) és regnumra járok. Testnevelő tanár és kosáredző szeretnék lenni - három év múlva valószínűleg az is leszek. 

 


 

Rákóczi Emese - pszichológus. Főállásban öt éven át nevelési tanácsadóban dolgoztam, ahol gyerekekkel és serdülőkkel foglalkoztam. Jelenleg a FPSZ-hez tartozó Fővárosi Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság pszichológiai ellátásában dolgozom, amely mellett magánpraxisban rendelek, ahol gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozom.

Pszichológusi munkám során azt tapasztalom, hogy sokan kilátástalannak tűnő helyzetben találják magukat, ahol lehetőségeiket korlátozottnak élik meg. Fő célom ezért az, hogy segítsek a hozzám járóknak személyes szabadságérzetük megtalálásában, önmaguk megismerésében, személyiségük eddig háttérbe szorult részeinek megismerésében, a személyiségbe való beépítésében, ami által önmagukat teljesebbnek élhetik meg és megszabadulhatnak tüneteiktől. Felnőttekkel a feltáró beszélgetést, érzések, helyzetek értelmezését használom módszerként, ezt szükség esetén egyéb technikákkal egészítjük ki (pl. rajz, imagináció, álomelemzés). Gyerekekkel főleg játék- és művészetterápiás eszközökkel dolgozom. Terápiás munkám mellett rendszeresen tartok tréningeket (stresszkezelés, konfliktuskezelés, kiégés-megelőzés, csapatépítés, kommunikációfejlesztés, stb.)

 

A Pályaorientációs Nap támogatói:

Posta Borház

Remete Pince

 

 

Az előadók bemutatkozása letölthető formában. 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások