2024. 04. 24. György napja van

Igazgatói levél az ügyeletről 2020. 05. 25.

Kedves Szülők! 

Már tíz hete tart ez az emberpróbáló időszak. Kéthetente változnak a szabályok, hetente próbálunk újra és újra tervezni: értékelést, ballagást, évzárást. 

Maruzsa Zoltán államtitkár úr legutolsó közleménye értelmében az oktatás továbbra is digitális formában zajlik, és év végéig érvényben marad, tehát a tanárok otthonról tanítják diákjaikat. Ugyanakkor 2020. június 2-ától lehetséges az oktatási célú találkozás kis csoportokban, vagy egyénileg, továbbá egész napos iskolai felügyeletet és étkezést kell biztosítani az ezt igénylő szülők gyermekeinek. Annak mérlegelésénél, hogy igényelnek-e ügyeletet, kérjük, vegyék figyelembe az alábbiakat: 

 

A digitális munkarend miatt a tanárok nem tudnak az iskolában is tartózkodni, és az oktatási eszközöket sem tudjuk egyszerre két helyen biztosítani. Az ügyeletben részesülő gyermekek számára így nem biztosítható, hogy az órarend szerint tanárukkal online találkozzanak, a digitális tanításban nem tudnak részt venni, és csak felzárkóztatásban, korrepetálásban részesülhetnek. Emellett a gyermekek felügyeletét a járványügyi előírásoknak megfelelően - a távolságtartáson, fertőtlenítésen és a szájmaszk használaton túl - legfeljebb 10 fős csoportokban láthatjuk el. Ebben a helyzetben egyrészt a gyermek sem lesz feltétlenül osztálytársai között, másrészt bizonyos létszám felett a gyermekek felügyeletét sem tudnánk a munkarend fenntartása mellett biztosítani. Ugyanez igaz az étkeztetésükre: az iskola ezt is köteles megszervezni, de ha túl sokan lesznek, azt nem tudjuk a ma érvényes szabályoknak megfelelően az étkezőben lebonyolítani. 

Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt két hónap nagyon nagy feladatot rótt Önökre: saját munkájukon túl gyermekük mellett kellett asszisztálniuk, őket sarkallniuk, segíteni a rendszer használatában. Mivel mindez a mindennapi feladataink mellett tőlünk is a megszokott tanítási munka sokszorosát igényelte, azzal is tisztában vagyunk, Önöket mennyire megterhelte. Minden elismerésünk az Önöké. 

Mindezzel együtt kérjük, a fentebbieket figyelembe véve csak azok igényeljenek ügyeletet gyermekük számára, akik semmiképpen nem tudják megoldani, hogy továbbra is otthon maradjon, otthon tanuljon.   

Kérjük, a csatolt űrlap kitöltésével legkésőbb május 27-ig jelezzék, ha mindezek ismeretében a június 15-ig, illetve 26-ig tartó ügyeletet igénylik. A határidő betartása az ebéd megrendelése miatt is fontos. 

A kötelező és kért védőoltások (hepatitis B, HPV) beadásáról a védőnői és iskolaorvosi szolgálat az iskolán keresztül értesíti Önöket. 

A végzős 8.a és 12.g osztályok ballagásáról, a tanévzáró ünnepség, Te Deum, és bizonyítványosztás rendjéről később tájékoztatjuk a kedves szülőket és diákokat.    

Piliscsaba, 2020. május 25. 

Tisztelettel 

Berthóty László Gergely s.k. 

igazgató 

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások