2024. 04. 25. Márk napja van

Húsvéti üdvözlet és igazgatói levél

Húsvéti üdvözlet és igazgatói levél

Kedves Szülők, Kollégák, Munkatársak és kedves Tanulók!

Egy évvel ezelőtt is így kezdtem a húsvéti levelet, és nem gondoltam volna, hogy ez a csonkaság újra megismétlődik. Sokan vagyunk a türelmünk, tűrésünk határán, vannak, akik belefásultak a láthatatlan ellenséggel vívott mindennapi küzdelembe, és nem egy családot érintett meg az gyász, a veszteség. Ebből a nagypénteki ’miért’ helyzetből számunkra Jézus maga az egyetlen kiút, a Feltámadás. Az Ő fényében láthatjuk másképp magunkat, szeretteinket, kapcsolatainkat – de senki nem fogja kezébe venni helyettünk azt a gyertyát, amit nekünk kell mások számára is felemelnünk.

Hivatalosan szerdán, a negyedik 'óra' után elkezdődik a tavaszi, azaz húsvéti szünet. Tudom, most sincs más csatorna, de kérem, hogy a szertartások közvetítésétől, és a rokoni, baráti kapcsolattartástól eltekintve szűnjenek a diákok digitális tevékenységei. Az egyetlen jelszó: Kapcsold ki és kapcsolódj ki! Vigyázzunk egymásra, erősítsük  saját egészségünket – mozgással, és a szabályok szerinti kint léttel.

Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy elviselték, elviseltétek a tanév során hosszabb-rövidebb ideig ránk rótt kényelmetlen vagy online életet, hogy mindenki megkereste magában és neveltjeiben a tanítás-nevelés lehetőségeit, az otthoni feladatok és a munka mellett senki sem panaszkodott, hanem azzal törődött, hogy tényleg azt adja a másiknak, amire valóban szüksége van, és hogy minden nap imádságaitokban hordozzátok egymást, iskolánkat, Hazánkat.

Azt kívánom Mindnyájatoknak és Mindnyájuknak, hogy ebben az ismét furcsa húsvétban, amikor várakozásaink ellenére megint megcsonkul számunkra a Nagyhét, találjuk meg azokat titokzatos, csendes mozzanatokat, amelyekben – bár elváltozott alakban, de számunkra – megjelenhet Krisztus: lehet egy ott hagyott kendő, egy üresen maradt ágy, a mindennapi kenyér vagy a kertészkedő szomszéd.  

Kívánok a lányoknak kevés locsolót, hogy el ne hervadjanak, az otthon maradó fiúknak pedig sok szeretetet, de kevés piros tojást, azaz másképpen: felelősséggel maradj otthon locsold a leányokat!

A digitális oktatás folytatódik Fényes hét csütörtök reggelén. Addig is áldott készülődést, fényességes Húsvétot és jó egészséget kívánok minden diákunknak, minden szülőnek, kollégának, munkatársunknak és családjaiknak!

Deo gratias!

Piliscsaba, 2021. március 31.

Szeretettel

Berthóty László Gergely igazgató

  Kapcsolat

Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

OM azonosító: 032450

Cím: 2081 Piliscsaba Béla király útja 72.

Tel: 26/375-322

Email: titkarsag@paduai.hu

Adószám:18669134-2-13

Bankszámlaszám: 11101404-18669134-36000001

Süti beállítások